NRK Meny

Varsler erstatningskrav

Nortura varsler et betydelig erstatningskrav mot konsulentselskapet COWI etter utbyggingen på Hærland i Eidsberg. Det melder Nationen. Utbyggingen av konsernets anlegg på Hærland har til nå kostet 770 millioner kroner, og det er en budsjettoverskridelse på 350 millioner. En del av budsjettsprekken skyldes økte investeringer underveis, blant annet fordi nybygget ble utvidet fra 9000 til 10500 kvadratmeter. Konsulentselskapet har ikke bestemt seg for hvordan det skal forholde seg til kravet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stoppet manipulert smuglerbil

    Tollerne på Ørje har holdt tilbake en smuglerbil etter en rutinekontroll i går ettermiddag. Bilen var lastet med nesten 1500 liter øl og 228 liter brennevin, og hadde et modifisert fjæringssystem, opplyser Tolletaten. To polakker kjørte bilen og saken er nå oversendt politiet.

  • Byforsker advarer Fredrikstad

    Fredrikstad får skryt for hvordan byen har skapt nytt liv i sentrum på dagens konferanse om utviklingen i stasjonsbyene i Østfold – men også en advarsel. Byforsker Erling Dokk Holm fra Høyskolen Kristiania sier de ikke må finne på å legge et nytt handelsområdet tett på den nye jernbanestasjonen nær sentrum.

    Erling Dokk Holm
    Foto: Nils-Atle Sundnes / NRK