NRK Meny
Normal

Drapssiktet varetektsfengsles i åtte uker

46-åringen som er siktet for drap på en 37 år gammel mann på Nabbetorp i Fredrikstad lørdag kveld, samtykket til åtte uker varetektsfengsling.

Politi søker etter gjerningsmann

Store styrker fra politiet lette etter gjerningsmannen lørdag kveld. Den drapssiktede mannen meldte seg selv ved midnatt natt til søndag.

Foto: Lotte Olsen / NRK

Den drapssiktede mannen ble pågrepet ved midnatt natt til søndag etter å ha meldt seg selv for politiet.

Politiadvokat Arild Eikaas

Politiadvokat Arild Eikaas ba om åtte uker varetektsfengsling.

Foto: Tor Rene Stryger / NRK

46-åringen kommer opprinnelig fra det tidligere Jugoslavia, men er norsk statsborger. Han har sagt at han er gjerningspersonen, men har foreløpig ikke erkjent straffskyld.

Mandag ettermiddag ble mannen fremstilt for varetektsfengsling i Fredrikstad tingrett.

– Han blir fengslet for åtte uker med brev- og besøksforbud og medieforbud i 14 dager, sier politiadvokat Arild Eikaas.

Tanken bak at det er åtte uker er at det er en omfattende alvorlig sak. Vi blir på langt nær ferdig med etterforskningen på åtte uker. I en så alvorlig sak vil de også sitte i varetekt frem til hovedforhandlingen, sier Eikaas videre.

Mannen er siktet for overlagt drap.

Samtykket til varetekt

Politiet har begjæret fengsling på grunnlag av siktedes forklaring og øvrige omstendigheter i saken.

– Hovedregelen er fire uker varetektsfengsling, men det er sommertid, og en drapssak tar åpenbart mer enn åtte uker å etterforske. Vi ber derfor om et unntak og begjærer åtte uker, sier Eikaas.

Forsvarer Arild Holden

Advokat Arild Holden fra advokatfirmaet Elden forsvarer den drapssiktede 46-åringen.

Foto: Svein Olsson, NRK

Den siktedes forsvarer, advokat Arild Holden, sier han er spesielt opptatt av at mannen meldte seg selv.

– Det som særmerker denne saken er at uten at det brant under føttene hans, har han oppsøkte politiet, og sagt at det er han som skjøt. Det er helt spesielt og han følger opp det nå ved å ta ansvaret ved å gå i varetekt frivillig, sier han til NRK.

Fortsetter etterforskningen

Mannen har ikke erkjent straffskyld. Holden skal nå snakke mer med sin klient og gå gjennom detaljer i saken med han.

Det var lørdag kveld at politiet fikk inn melding om en skyteepisode på Nabbetorp i Fredrikstad.

I en bolig fant politiet en 37 år gammel mann livløs. Mannen ble senere erklært død av helsepersonell. Han er norsk statsborger med iransk bakgrunn.

Det er foreløpig uklart hvilken relasjon det er mellom de to mennene, men politiadvokat Eikaas forteller at de ikke er i familie.

Parallelt med at den drapssiktede 46-åringen fremstilles for fengsling i dag, fortsetter politiet sin etterforskning.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Grønt skifte i norsk industri

    Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen iverksetter nå et tiltak han kaller "Prosess 21" som skal bidra til et grønt skifte i norsk industri. Han mener industrien må være med på å løse klima- og miljøproblemene våre. Norge har allerede i dag noen av verdens mest miljøvennlige industribedrifter, blant annet Borregaard i Sarpsborg sier ministeren. I dag fikk ministeren se hvilke miljøvennlige tiltak bedriften tar i bruk i det daglige arbeidet.

  • Ny smuglertrend mener tollerne

    Sju polakker ble stoppet på grensa ved Svinesund med kort tids mellomrom i helgen, alle med for mye alkohol i bilene. Sjåførene ble pågrepet og varene inndratt. Kontorsjef i Tollregion Øst-Norge, Wenche Fredriksen sier dette er en ny trend å smugle på. -Stadig oftere blir smuglervarene fordelt på flere biler slik at mengden i hver bil blir mindre. – Til sammen beslagla vi over 1200 liter alkohol i disse bilene, men i hver bil var det ca. 200 liter. – Smuglerne tenker kanskje det er enklere å slippe unna kontroller på denne måten sier Fredriksen.