NRK Meny
Normal

Mann (18) blir begjært varetektsfengslet for voldtekt

En 18-årig mann blir i dag begjært varetektsfengslet etter at en kvinne skal ha blitt voldtekt på en skole i Moss langfredag kveld.

Bytårnet skole

Bytårnet skole i Moss, der den angivelige voldtekten skal ha skjedd.

Foto: Siw Mariann Strømbeck / NRK

Voldtekten skal ha skjedd i 18-tiden fredag på Bytårnet skole i Moss.

18-åringen ble pågrepet i Oslo i 21-tiden i går og ble i dag tidlig fraktet til Sarpsborg. Han er avhørt og vil bli fremstilt for varetektsfengsling i ettermiddag.

– Den pågrepne mannen vil bli begjært varetektsfengslet i Sarpsborg tingrett kl 15, sier politiadvokat Borghild Gylvik ved Østfold politidistrikt til NRK.

– Hvorfor ønsker dere å varetektsfengsle ham?

– Det er knyttet til mulig bevisforspillelsesfare, vi er fortsatt veldig tidlig i etterforskningen. Vi driver fortsatt med taktisk og teknisk etterforskning, sier Gylvik.

Politiet beskriver relasjonen mellom mannen og den mindreårige jenta som «flyktige bekjente». Den angivelige voldtekten skal ha skjedd ved en sideinngang til skolebygget.

Ber om lukkede dører

Politiet vil ikke gå ut med alderen på den siktede eller den mindreårige jenta, men ifølge mannens forsvarer er den siktede 18 år. Forsvareren sier hans klient vil be om å bli løslatt.

– Jeg oppfatter det ikke som om han erkjenner straffeskyld og han vil be om å bli løslatt, sier forsvarer Thorer Ytterbøl til NRK.

Forsvareren vil be om lukkede dører under fengslingsmøtet.

– Det er på grunn av aktørenes unge alder, sier Ytterbøl.

Jenta skal ha blitt undersøkt på voldtektsmottaket, men politiet vil foreløpig ikke si noe om de har funnet spor eller andre bevis som styrker eller svekker mistanken mot mannen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rittet stoppet på grunn av seilbåt

    Hele sykkelrittet Ladies Tour of Norway ble stoppet av bruåpning i Fredrikstad. Et brudd med fire syklister lå 21 sekunder foran hovedfeltet da brua ble stengt for å slippe igjennom en seilbåt. – De skal ha fått beskjed om dette, sånn jeg forstår det er det utenfor vårt ansvarsområde så lenge vi har gitt beskjed, sier teknisk rittleder Sondre Sørtveit til HA.

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK