NRK Meny
Normal

Mann (18) blir begjært varetektsfengslet for voldtekt

En 18-årig mann blir i dag begjært varetektsfengslet etter at en kvinne skal ha blitt voldtekt på en skole i Moss langfredag kveld.

Bytårnet skole

Bytårnet skole i Moss, der den angivelige voldtekten skal ha skjedd.

Foto: Siw Mariann Strømbeck / NRK

Voldtekten skal ha skjedd i 18-tiden fredag på Bytårnet skole i Moss.

18-åringen ble pågrepet i Oslo i 21-tiden i går og ble i dag tidlig fraktet til Sarpsborg. Han er avhørt og vil bli fremstilt for varetektsfengsling i ettermiddag.

– Den pågrepne mannen vil bli begjært varetektsfengslet i Sarpsborg tingrett kl 15, sier politiadvokat Borghild Gylvik ved Østfold politidistrikt til NRK.

– Hvorfor ønsker dere å varetektsfengsle ham?

– Det er knyttet til mulig bevisforspillelsesfare, vi er fortsatt veldig tidlig i etterforskningen. Vi driver fortsatt med taktisk og teknisk etterforskning, sier Gylvik.

Politiet beskriver relasjonen mellom mannen og den mindreårige jenta som «flyktige bekjente». Den angivelige voldtekten skal ha skjedd ved en sideinngang til skolebygget.

Ber om lukkede dører

Politiet vil ikke gå ut med alderen på den siktede eller den mindreårige jenta, men ifølge mannens forsvarer er den siktede 18 år. Forsvareren sier hans klient vil be om å bli løslatt.

– Jeg oppfatter det ikke som om han erkjenner straffeskyld og han vil be om å bli løslatt, sier forsvarer Thorer Ytterbøl til NRK.

Forsvareren vil be om lukkede dører under fengslingsmøtet.

– Det er på grunn av aktørenes unge alder, sier Ytterbøl.

Jenta skal ha blitt undersøkt på voldtektsmottaket, men politiet vil foreløpig ikke si noe om de har funnet spor eller andre bevis som styrker eller svekker mistanken mot mannen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker Norgesmestere i innebandy

    Det var Greåker som stakk av med NM-tittelen etter at de slo Sveiva på straffer i finalen i Ekeberghallen. Kampen endte 4-4 etter full tid. Greåker scoret på tre av sine straffer, mens Sveiva bommet på alle. Dermed kan sarpingene juble for sin første NM-seier på ni år.

  • Straffer i NM-finalen

    Greåker og Sveiva scoret to mål hver i den tredje perioden i NM-finalen i innebandy for menn, men ingen av lagene klarte å finne veien til målet i spilleforlengelsen. Finalen skal dermed avgjøres på straffer. Niklas Nordh og Martin Moeskau Lilleby sto bak de to målene i tredje periode.