Normal

Så dårlig forfalsket at han slapp straff

Den polske mannen ble stanset på svinesundgrensa med 10 000 dollar i forfalskede sedler. – Sedlene var ikke egnet til å forvirre noen som helst, sier politiet.

Falsk 100 dollarseddel

Det var flere ting på dollarsedlene som tydet på at det dreide seg om forfalskninger.

Foto: Politiet

Det var fire polske menn som ble pågrepet på grenseovergangen ved Svinesund natt til i går.

Polakkene kom i en bil med tilhenger, og i tilhengeren lå det 488 liter øl. Alkoholsmuglingen ble løst med et forelegg, og tre av polakkene ble løslatt etter avhør.

Den fjerde mannen ble derimot sittende til i morges, mistenkt for pengeforfalskning.

– Sedlene har blitt undersøkt med tanke på om de kunne vært brukt som betalingsmiddel, men de var ikke egnet til å forvirre noen. Det er såpass amatørmessig gjennomført at det godt skal gjøres å kunne lure noen, forteller krimsjef Tore Løwengreen i Halden-politiet.

Slipper unna

Polakken hadde med seg 102 sedler som skulle fremstå som 100 dollarsedler.

Men politiet ser på forfalskningene som lekepenger, og han kommer derfor ikke til å bli straffet for pengeforfalskning.

– Vi ser bort fra de falske pengene. Men han får et forelegg på 20 000 kroner for medvirkning til alkoholsmugling, sier Løwengreen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • – Riktig av rådmann å gå

    Det er riktig av rådmannen å gå av. Det sier ordfører i Fredrikstad, Jon-Ivar Nygård. Forhandlingsutvalget foreslår å bevilge nær 3,3 millioner kroner om rådmann Ole Petter Finnes går av. I kjølvannet av varslersaken uttrykte mindretallet i bystyret mistillit til ham,

    Ole Petter Finess
    Foto: Anne Ognedal / NRK
  • Trær har blåst ned

    Politiet har i løpet av natten fått mange meldinger om nedblåste trær på flere veier i Østfold. De forventer at ytterligere trær vil blåse over ende og oppfordrer bilister til å kjøre forsiktig i høstmørket.