NRK Meny
Normal

Våpenbeslagene øker

Tollvesenet og grensepolitiet er bekymret over beslagene av skytevåpen og ammunisjon de siste to ukene.

Våpen

De siste 14 dagene er seks våpen og skarpe skudd tatt ved grensen mot Sverige i Østfold. ARKIVFOTO.

Foto: Rainer Prang / NRK

Tollvesenet og grensepolitiet er bekymret over beslagene av skytevåpen og ammunisjon de siste to ukene.

Det er beslaglagt seks skytevåpen med skarpe skudd på grensen de siste 14 dagene.

I  hele 2006 tok tollerne ett skytevåpen.

 

Våpen

En slovener ble stoppet på Svinesund i midten av ugust. Han hadde våpen i bildørene og bak batteriet i motorrommet, da han i følge eget utsagn kom til Norge for å få seg jobb som trailersjåfør.

Foto: Rainer Prang / NRK

Ingen grunn til økt beredskap

Leder for grensekriminalitet ved politiet i Halden, Terje Berget, ser svært alvorlig slik innføring av våpen, men ser ingen grunn å endre beredskapen.

 - Det ligger i bakhodet hos enhver politimann at man må opptre som om det skulle oppstå farefulle situasjoner, sier Terje Berget til NRK.

Berget sier at diskusjonen om bevæpning av tollere og politi ikke har vært aktuell selv etter de seks beslagene ved grenseovergangene i Østfold.

- Hvorvidt dette diskuteres i andre kretser er for meg ukjent, men hos oss  har det ikke vært noen aktuell problemstilling, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skogbrann i Østfold under kontroll

    Etter at brannhelikopter og brannvesenet rykket ut til en skogbrann i Rømskog i Østfold, har brannmannskapene etter hvert fått kontroll på flammene. Det skriver NTB.

  • Ikke kontroll på Rømskog-skogbrann

    Et område på 100X20 meter på Stangebrot i Rømskog brenner. Brannvesenet er på stedet, men har foreløpig ikke kontroll på brannen. Skogbrannhelikopteret er rekvirert.