Vant Journalistprisen for Rygge-dokumentar

For et drøyt år siden tok siste fly av fra Moss Lufthavn Rygge. Et team fra NRK Østfold fulgte de ansatte de siste dagene. I kveld vant dokumentaren Østfold Journalistlags Journalistpris.

Lotte Olsen Jessa Journalistprisen

NRK Østfolds Lotte Olsen Jessa etter prisutdelingen på Østfolds Journalistlags årsmøte i kveld.

Foto: Jon Gimmingsrud / NRK

Journalist Lotte Olsen Jessa, fotograf Tomas Berger og prosjektleder Eli Halvorsen står bak fjernsynsdokumentaren «Rygge: Kansellert». 1. november i fjor kunne TV-seerne være flue på veggen hos de ansatte ved Moss Lufthavn Rygge, når de avvikler driften fram til nedleggelsen ble et faktum.

Se dokumentaren her:

Lørdag 29. oktober gikk siste fly fra Moss Lufthavn Rygge og flere hundre mennesker mistet arbeidsplassen sin. Bakgrunnen for nedleggelsen er innføringa av flypassasjeravgiften, og at Ryanair derfor flyttet baseflyene fra Rygge. NRK har fulgt de ansatte de siste ukene frem til stengingen, gjennom jobbsøking, opp- og nedturer og helt til den siste kvelden med gjengen.

– Det handler om samferdsel, reiseliv, avgiftspolitikk, arbeidsmarkedet i Østfold – og mange personlige skjebner, står det i juryens begrunnelse.

– Vinneren av journalistprisen har behandlet alt dette grundig og levende i en bredt anlagt reportasje som handler om de siste ukene på én bestemt stor arbeidsplass i fylket – helt til det er kroken på døra for flere hundre ansatte.

Juryen for Journalistprisen 2017 i regi av Østfold Journalistlag har bestått av Jørn Enger, Thomas Andreassen og Kjell Werner.

Hederlig omtale gikk til Sarpsborg Arbeiderblads fotojournalist Jarl Morten Andersen for bildeserien «Kattespranget», og til SA-journalist Geir Bjørnstad for reportasjen «Gjengangen hos politiet», som handler om 48 år gamle Petter og hans vei ut av livet som gjengangskriminell.