NRK Meny

Vant journalistpris

Journalistprisen i Østfold 2015/2016 gikk til Ellen Ophaug i Fredriksstad Blad for varslersaken i Fredrikstad kommune. Juryen var aldri i tvil om at artikkelserien om teknisk drift i Fredrikstad kommune var den beste. Sarpsborg Arbeiderblad fikk hederlig omtale for jubileumsmagasinet «Olav i verden». Tor Viskum mottok prisen på vegne av avisen. Årets fotopris ble delt mellom Roy Freddy Andersen og Christian Nygaard-Monsen i NRK.

Ellen Ophaug og Tor Viskum
Foto: Jon Gimmingsrud / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Varetektsfengslet for familievold

    En 40 år gammel mann er varetektsfengslet for fire uker. Han er siktet for familievold, brudd på kontaktforbud, besøksforbud og skadeverk. Mannen avviste i retten at han har slått barna og hevdet at ekskona hadde kontaktet ham. Men Moss tingrett mener det er overveiende sannsynlig at han har begått de straffbare handlingene.

  • Høyesterett avviste håndverker

    Høyesteretts ankeutvalg har sagt nei til anken fra en håndverker fra Moss.

    Borgarting lagmannsrett dømte mannen til to og et halvt års fengsel for grovt bedrageri. I tillegg må han betale 2,2 millioner kroner i erstatning til oppdragsgivere som hadde forhåndsbetalt ham for å gjøre renoveringsarbeider. 44-åringen har også mistet retten til å drive næringsvirksomhet de neste fem årene.