NRK Meny
Normal

Van Der Breggen vant solo i Halden

Den nederlandske syklisten Anna Van Der Breggen fra Rabo Liv Woman Cycling Team vant dagens etappe under Ladies Tour of Norway. Emilie Moberg ble i dag som i går beste norske på 14. plass.

Tour

Anna Van Der Breggen rullet over målstreken først.

Foto: Anton Vos

Lørdagens etappe fra Strømstad til Halden åpnet forholdsvis rolig. Svenske Emma Johanson vant den innlagte grensespurten når rytterne krysset riksgrensen til Norge.

– Få i feltet et vel mer svensknorske enn meg, og dette var en fin mulighet til å teste beinene litt i starten av etappen, sa en fornøyd vinner av grensespurten, Emma Johanson fra Orica.

På den første innlagte spurten var Emilie Moberg centimeter fra å vinne, men hun endte på andreplass.

Takket publikum

Anna Van Der Breggen markerte tidlig at hun var sterk, da hun vant begge de innlagte bakkespurtene. Da feltet nærmet seg Halden var det flere bruddforsøk og inn i de avsluttende rundene hadde 5 ryttere fått en luke på feltet.

Fra denne gruppen klarte Van Der Breggen å støte ifra, og kunne kjøre alene i tet de siste kilometerne.

– Det var en veldig fin og hard etappe. Jeg følte meg sterk og angrep flere ganger underveis. På slutten klarte jeg å komme ifra og er selvsagt veldig fornøyd med å vinne. En stor takk til det norske publikummet som skapte en fantastisk stemning langs løypen, sa en fornøyd vinner etter målgang.

Moberg spurtet til 14. plass

Moberg

Emilie Moberg (til høyre) ble beste norske syklist. Her er hun sammen med vinner Anna Van Der Breggen.

Foto: Anton Vos

Haldenseren Emilie Moberg fra team Hitec Products ble også i dag beste norske. Hun fikk god hjelp av sine lagvenninner underveis, og kom i mål i hovedfeltet 40 sekunder bak den nederlandske vinneren.

– Det var et tøft ritt og jeg er greit fornøyd med hvordan jeg kjørte, sa Emilie Moberg etter målgang.

Ladies Tour of Norway er det første internasjonale sykkelrittet for kvinner i Norge på over 20 år og arrangeres denne helgen i Halden.

Den profesjonelle verdenseliten på plass, inkludert Norge sitt UCI lag, Hitec Products, Rabo Liv, Orica, Spezialiced, amerikanske Tibco, samt flere norske klubb og landslag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Kommunene har ansvaret

  Kommunene i Østfold har noe av ansvaret for at det er mange korridorpasienter ved Sykehuset Østfold. Det mener Tore Krogstad, klinikksjef ved kirurgisk avdeling ved sykehuset Østfold. Ansatte på to kirurgiske seksjoner har nylig sendt bekymringsmeldinger om korridorpasienter til Fylkesmannen.
  Krogstad sier at dersom de ikke hadde hatt utskrivingsklare pasienter liggende, ville det ikke vært korridorpasienter ved sykehuset.

  Korridorpasienter på Sykehuset Østfold
  Foto: Sykehuset Østfold
 • Kjørte moped i amfetaminrus

  En 40 år gammel sarping er dømt for å ha kjørt moped i amfetaminrus. Kjøringen endte med en ulykke der mannen ble alvorlig skadet.

  Sarpsborg tingrett har gitt 40-åringen en dom på fengsel i 75 dager, men han slipper å sone dersom han gjennomfører et program mot ruspåvirket kjøring.