NRK Meny
Normal

Vålerenga vant i Sparta Amfi

Vålerenga slo Sparta 2-0 søndag og har dermed vunnet de to første kampene i NM-finalen.

Sparta - vålerenga
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Et revansjesugent Sparta tok i mot Vålerenga hjemme i Sparta Amfi, men Vålerenga vant fortjent. Nå er sarpingene solid på ettrskudd i forhold til å ta kongepokalen.

Første periode var jevn, og Sparta Warriors vant skuddstatistikken 10-9. Men bare en gang gikk pucken i mål, og det var det Vålerengas Mathias Trygg som sørget for, 9:58 ut i perioden.

Vålerenga doblet ledelsen sent i andre periode, da Anders Fredriksen skåret for Våelerenga i overtallsspill 15:49 ut i andre periode. Dermed fortsetter Vålerenga der de slapp før helga.

Tapte første kamp

Fredag tapte Sparta 5-2 mot Vålerenga i Jordal Amfi, en kamp hvor Oslo-laget tok styringen fra start.

LES: Første stikk til Vålerenga

Sparta kviknet til etterhvert, men Espen "Shampo" Knutsens menn klarte å dra det hele i land uten de store problemene.

Tredje finalekamp spilles på Jordal Amfi førstkommende tirsdag klokken 18:30.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stortingspolitiker frikjent

    Tage Pettersen er frikjent av lagmannsretten. Stortingspolitikeren ble saksøkt av Niels J. Wiig for ærekrenkelser mens han var ordfører i Moss. Grunnen var at kommunen anmeldte Wiig for grovt underslag etter en konkurs og sendte ut en pressemelding om dette. Politiet har senere henlagt saken mot Wiig, men han nådde likevel ikke opp i søksmålet mo den tidligere ordføreren. Også søksmålet mot Even Rønvik ble avvist av lagmannsretten.

  • Ung midtstopper klar for Sarpsborg

    Sarpsborg 08 har i dag signert midtstopper Bjørn Inge Utvik fra Sogndal på en treårskontrakt. Det forteller klubben i en pressemelding. Utvik er bare 21 år gammel, men har likevel god erfaring med nærmere 70 kamper på øverste nivå i Norge.

    Bjørn Inge Utvik klar for Sarpsborg 08
    Foto: Sarpsborg 08