NRK Meny

Været i Østfold

 • Uvanlig lite regn i juli

  Det var uvanlig lite regn i Østfold i juli, forteller klimaforsker hos Meteorologisk institutt, Elin Lundstad. For eksempel har det vært 32 millimeter nedbør i Sarpsborg, mens gjennomsnitte for Sarpsborg i juli er 80 millimeter. Mens det har vært tørt i Østfold, så har det vært unormalt mye regn i resten av landet.

  Sommerdag ved Feriehjemmet
  Foto: Sara Vilde Solås/NRK
 • OBS-varsel for Østlandet

  Torsdag ventes vannstand på 70-100 cm over verdiene oppgitt i tidevannstabellene. Vannstanden er ventet å være på det høyeste tidlig om morgenen og tidlig på ettermiddagen. Mer informasjon om tidevann og vannstand finnes på sehavnivå.no

 • Sterk kuling langs kysten i kveld

  Det blir mye vind langs Østfoldkysten i kveld og natt. Meteorologisk Institutt har gitt ut et OBS-varsel som blant annet gjelder ytre Oslofjord. Det er ventet opp til sterk kuling langs Østfoldkysten, så det kan lønne seg å sikre det som står ute, sier statsmeteorolog John Smits.

 • Takplater løsner i vinden

  Brannvesenet i Moss har rykket ut til Larkollen i Rygge, i forbindelse med at takplater har løsnet på Støtvig hotell i den kraftige vinden. Brannmannskapene skal bidra til å sikre bygget, melder brannvesenets alarmsentral. Det er varslet vind opp til 20 meter i sekundet langs kysten i dag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Kidnappingssak for retten

  Mandag 8. august i fjor ble en mann kidnappet fra sitt hjem i Moss. I morgen starter rettssaken i Sarpsborg tingrett. To menn tok seg inn i mannens hus, og med revolver og kniv truet de mannen til å kjøre mot Oslo. Bakgrunnen for kidnappingen skal være at den ene mannen mente at fornærmede skyldte ham penger. Det skriver moss-avis.no.

 • Kjenninger tatt for ruskjøring

  I køen som oppstod etter en trafikkulykke i Habornveien i Fredrikstad søndag oppdaget politiet en bilfører og en passasjer som de anser som kjenninger. Begge var ifølge politiet ruspåvirket og fører har ikke førerkort. Derfor blir forholdet anmeldt, melder politiet på Twitter.