NRK Meny
Normal

Været i nord forsinker Norwegian

På det meste har flyene vært to timer forsinket til Moss lufthavn Rygge onsdag.

Norwegian i Bardufoss

Flytrafikken i Nord-Norge skaper ringvirkninger over hele landet.

Foto: Kjartan Ovesen, NRK

Torsdag lover markessjef Silje Thoresen på Moss lufthavn Rygge, at flyene igjen skal gå som normalt.

- Alt skal gå som normalt igjen fra torsdag morgen, sier Thorsen til NRK Østfold.

Tromsøflyet forsinket

Flyvninger over det ganske land har fått føle ringvirkninger av det stygge været i Nord-Norge. På Rygge merket man det først med avgangen fra Tromsø og Bodø, som landet nesten to timer forsinket onsdag.

- Ellers har forsinkelsene onsdag vært fra noen minutter til en halv timers tid, sier Thorsen.

Kan ikke styre været

Den siste ruta fra Stavanger som skulle landet på Moss lufthavn Rygge klokken 21.25 onsdag, er også rammet av forsinkelsene.

- Forsinkelser i slike tilfeller sprer seg etterhvert til de aller fleste flyvningene. Flyet fra Stavanger skal være landet til klokken 21.50 på Rygge, altså 25 minutter forsinket, sier Thorsen. Hun understreker at alt skal være i normal rute igjen til torsdag morgen.

- Været kan man ikke styre, men det er helt spesielt at det har ført til forsinkelser i dag. Det er ingenting som tyder på at det blir slik torsdag, sier markedssjefen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kjørte over i feil felt

    Tre personer er kjørt til Kalnes sykehus for sjekk etter trafikkulykken på riksvei 115 i Skiptvet. De skal ikke åpenbare skader. Forklaringer fra vitner og spor på stedet tilsier at det er ene kjøretøyet som har kommet over i motgående. Politiet oppretter sak. Foretar midlertidig beslag av førerkortet til fører av sistnevnte bil.

  • Ulykke på riksvei 115

    To biler skal ha frontkollidert på riksvei 115 ved Haug i Skiptvet. Tre personer er involvert, men skal ikke være betydelig skadd. Indre Østfold brannvesen er på vei.