NRK Meny
Normal

Væpnet politi aksjonerte mot privat bolig i Askim

Flere tungt bevæpnede politipatruljer aksjonerte mot en bolig i Askim tirsdag ettermiddag. – Vi jobber aktivt med pågripelser etter skytingene i Oslo, sier politiet.

Politiaksjon i Askim

Flere politipatruljer aksjonerte mot en privat bolig i Askim tirsdag ettermiddag.

Foto: Freddie Larsen

Verken operasjonslederne i Øst eller i Oslo politidistrikt ønsker å kommentere aksjonen, og henviser videre til Grete Lien Metlid, som er sjef for alvorlig kriminalitet i Oslo-politiet.

Hun sier politiet jobber bredt og operativt med konkrete opplysninger etter skytingen på Lambertseter og Bjørndal i Oslo natt til mandag.

– Jeg ønsker ikke å kommentere rundt konkrete adresser eller steder. Vi jobber operativt i kjølvannet av skytingene natt til i går. Vi er i en veldig aktiv etterforskningsfase og det er mye aktivitet i saken, sier Metlid til NRK.

Patruljene som aksjonerte i Askim var tungt bevæpnet, og hadde også med seg hund. Det
var til sammen sju politibiler på stedet, skriver Smaalenenes Avis.

Politiet undersøker åstedet på Bjørndal i Oslo

Mandag morgen ble en mann funnet kritisk skadet i et garasjeanlegg på Bjørndal i Oslo etter meldinger om skudd. Politiet mener han ble skutt inne i garasjen.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Ingen pågrepet etter Bjørndal-skyting

Metlid sier politiet jobber aktivt med pågripelser etter det de beskriver som et oppgjør i et kriminelt miljø i helgen.

– Status er at vi har pågrepet fem personer i kjølvannet av skytingen på Lambertseter. Tre av disse fremstilles for fengsling i dag. Vi jobber med stort trykk og vil melde ifra når vi har noe nytt, sier hun.

Grete Lien Metlid

Leder for alvorlig kriminalitet i Oslo-politiet, Grete Lien Metlid sier at politiet i Oslo jobber aktivt med pågripelser etter skytingene i Oslo i helgen.

Foto: Simon Skjelbostad Yset / NRK

Det er foreløpig ingen pågrepne etter skytingen på Bjørndal. En person er fremdeles kritisk skadd.

– Han er under medisinsk behandling. Vi har fått kontakt med hans familie og vil ha møter med dem etter hvert, sier Metlid.

Kan vi forvente flere aksjoner utover dagen?

– Vi vil komme tilbake med oppdateringer senere i dag. Foreløpig kan vi ikke si noe mer enn det vi har sagt, men målet er at vi skal få flere pågripelser.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • -Ta ditt ansvar

    -Tekstmelding-saken er en lei sak for Senterpartiet. Det sier leder i Østfold Sp, Simen Gjølsjø. Senterpartiet har fortsatt ikke fått klarhet i hvem som sendte den sjikanerende tekstmeldingen til Liv Signe Navarsete og i dag ble saken politianmeldt. Meldingen det dreier seg om ble sendt under en hyttetur i 2016 der ti senterpartimenn var samlet. Gjølsjø håper den skyldige står fram og tar sitt ansvar.

  • Bøndene krever 1,8 milliarder

    Bøndene krever 1,8 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. -Det er det som må til for at bøndene skal ta igjen inntektsgapet, sier leder av Østfold bondelag Arild Uvaag. Tall fra 2016 viste at bøndene hadde en gjennomsnittlig inntekt på 330.000 kroner per årsverk før skatt. Landbruksmeldinga fra i fjor gir klare føringer, mener Uvaag.