NRK Meny
Normal

Utvider busstilbudet til Kalnes

Fra 4. januar utvider Østfold kollektivtrafikk busstilbudet til sykeshuet på Kalnes. Også i Moss blir det flere bussavganger.

Buss utenfor Sykehuset Østfold på Kalnes

Rute 2460 får fem nye avganger i døgnet. Det skal bli lettere å komme seg til sykehuset på kveldstid med buss.

Foto: Christian Nygaard-Monsen/NRK

Rutene fra Fredrikstad og Sarpsborg får flere avganger slik at det skal passe bedre med de ansattes arbeidstider på sykehuset, sier trafikksjef i Østfold kollektivtrafikk Lars Erik Haug.

– Hovedforbedringen er en styrking av tilbudet mellom Sarpsborg og Fredrikstad på rute 2460 som er hovedruta til Kalnes. Det blir også noe forbedring av tilbudet på kveldstid på enkelte andre ruter til og fra sykehuset, sier Lars Erik Haug.

– Vi får et flexbuss-tilbud på kveldstid, som gjør at det er mulig å komme seg til nattevakt på sykehuset og hjem etter kveldsvakt, sier Haug.

Buss hver halvtime

I Moss får beboerne på Tronvik, Framnes, Orkerød tilbake busstilbudet med avganger hver halvtime i rushtiden. Fra 4. januar blir det også halvtimesavganger fra Ekholt i Rygge.

For å få til dét kutter Østfold kollektivtrafikk i noen avganger på metrobussene som går gjennom byen, sier Haug.

– På metroene blir det en justering av antall avganger sånn at vi korter ned én time på kvelden med rushtidsavganger. Vi korter også ned på tilbudet på lørdag kveld og søndagene. Dette igjen bruker vi på å styrke det øvrige tilbudet rundt Moss, sånn at det blir halvtimesfrekvenser igjen i rushtidene på det øvrige busstilbudet, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tilhenger stjålet i Halden

    Tyver har brutt seg inn i et uthus, og stjålet en tilhenger i Bergbyveien i Halden. Det skriver politiets operasjonssentral på Twitter.

  • Demonstrere mot høyspentkabel

    Over hundre personer har møtt opp for å demonstrere mot den planlagte høyspentkabelen fra Fredrikstad til Hvaler. Mange reagerer på at kabelen delvis skal gå i luften. De som demonstrerer ønsker at kabelen skal gå under bakken hele veien.

    HØYSPENTKABEL
    Foto: LARS HÅKON PEDERSEN / NRK