NRK Meny
Normal

Utvalg får strammere tøyler

Finansutvalget i Halden får ikke beholde ulovlig budsjettfullmakt.

Kommunestyret i Halden

Kommunal Rapport skrev sist uke at både rådmannen og formannskapet i Halden hadde innstilt på å forlenge en ulovlig budsjettfullmakt til finansutvalget. Men da kommunestyret i Halden (bildet) torsdag kveld vedtok budsjettet, droppet de den ulovlige fullmakten.

Foto: TV Halden

Finansutvalget har i år hatt tillatelse fra flertallet i kommunestyret til å omdisponere budsjettet på tvers av enhetene i kommunen, noe som er i strid med kommuneloven.

I budsjettforslagene for 2011 var fullmakten forlenget.

Kommunal Rapport skrev sist uke at både rådmannen og formannskapet i Halden hadde innstilt på å forlenge en ulovlig budsjettfullmakt til finansutvalget.

Les også:

Halden kommunestyre

Det politiske flertallet ville forlenge den ulovlige budsjettfullmakten for Finansutvalget. På bildet fra venstre Svein Olaussen (Ap), Mons Hvattum (SV), Henrik Rød (Frp - opposisjonen) og Morten Christoffersen (Krf).

Foto: Anne-Berit Tangen, Halden Dagblad

Får kun innstillingsrett

Svein Olaussen (Ap), som presenterte budsjettforslaget på vegne av flertallspartiene Ap, SV og KrF, fortalte i kommunestyret torsdag denne uka at det var et par endringer i forslaget fra partiene.

I stedet for at finansutvalget selv skal kunne omfordele, får utvalget nå bare innstillingsrett til kommunestyret, skriver Kommunal Rapport.

Les også:

Vil ha utvalg nedlagt

Flere av opposisjonspartiene har foreslått at finansutvalget skal legges ned, for å føre mer makt tilbake til formannskap og kommunestyre.

Forslaget fra opposisjonen fikk ikke flertall.

I en knapt to og en halv times budsjettdebatt føk beskyldningene om dårlig evne til å saldere budsjettet mellom opposisjon og posisjon, skriver Kommunal Rapport.

Opposisjonen frykter at investeringstakten i Halden kommune går for fort, og advarer om manglende konsekvensutredninger, kraftig økt gjeld og fare for renteøkninger.

Både Venstre og Høyre vurdere lovlighetskontroll av budsjettvedtaket.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Advarer mot farlige strømskap

    Strømselskapet Hafslund advarer mot ødelagte og farlige strømsfordelingsskap langs veiene. Etter store mengder snø på Østlandet har flere skap blitt ødelagte etter snøbrøyting, ifølge kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund.