NRK Meny
Normal

Utvalg får strammere tøyler

Finansutvalget i Halden får ikke beholde ulovlig budsjettfullmakt.

Kommunestyret i Halden

Kommunal Rapport skrev sist uke at både rådmannen og formannskapet i Halden hadde innstilt på å forlenge en ulovlig budsjettfullmakt til finansutvalget. Men da kommunestyret i Halden (bildet) torsdag kveld vedtok budsjettet, droppet de den ulovlige fullmakten.

Foto: TV Halden

Finansutvalget har i år hatt tillatelse fra flertallet i kommunestyret til å omdisponere budsjettet på tvers av enhetene i kommunen, noe som er i strid med kommuneloven.

I budsjettforslagene for 2011 var fullmakten forlenget.

Kommunal Rapport skrev sist uke at både rådmannen og formannskapet i Halden hadde innstilt på å forlenge en ulovlig budsjettfullmakt til finansutvalget.

Les også:

Halden kommunestyre

Det politiske flertallet ville forlenge den ulovlige budsjettfullmakten for Finansutvalget. På bildet fra venstre Svein Olaussen (Ap), Mons Hvattum (SV), Henrik Rød (Frp - opposisjonen) og Morten Christoffersen (Krf).

Foto: Anne-Berit Tangen, Halden Dagblad

Får kun innstillingsrett

Svein Olaussen (Ap), som presenterte budsjettforslaget på vegne av flertallspartiene Ap, SV og KrF, fortalte i kommunestyret torsdag denne uka at det var et par endringer i forslaget fra partiene.

I stedet for at finansutvalget selv skal kunne omfordele, får utvalget nå bare innstillingsrett til kommunestyret, skriver Kommunal Rapport.

Les også:

Vil ha utvalg nedlagt

Flere av opposisjonspartiene har foreslått at finansutvalget skal legges ned, for å føre mer makt tilbake til formannskap og kommunestyre.

Forslaget fra opposisjonen fikk ikke flertall.

I en knapt to og en halv times budsjettdebatt føk beskyldningene om dårlig evne til å saldere budsjettet mellom opposisjon og posisjon, skriver Kommunal Rapport.

Opposisjonen frykter at investeringstakten i Halden kommune går for fort, og advarer om manglende konsekvensutredninger, kraftig økt gjeld og fare for renteøkninger.

Både Venstre og Høyre vurdere lovlighetskontroll av budsjettvedtaket.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se kveldens siste TV-sending

    Programleder: Bengt-Eigil Ruud