NRK Meny
Normal

Utlover dusør etter kattetortur

Katten Tigern ble trolig holdt fast og skutt fem ganger i hodet. Nå utlover Dyrevernalliansen dusør for å ta gjerningsmennene.

Katten Tigern

SKUTT: Tigern overlevde å bli skutt fem ganger i hodet med luftgevær. Dyrevernalliansen ønsker tips som kan oppklare saken.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Den åtte år gamle katten Tigern overlevde fem skudd med luftgevær i holdet i helga. Dyrevernalliansen er villig til å betale for tips som kan ta gjerningsmennene.

– Vi utlover en dusør på 5000 kroner for tips som kan føre til at denne groteske saken blir oppklart, sier informasjonsansvarlig i Dyrevernalliansen, Kaja Efskind.

– Alvorlig sak

Kaja Ringnes Efskind, informasjonsansvarlig i Dyrevernalliansen

DUSØR: Informasjonsansvarlig i Dyrevernalliansen, Kaja Efskind, sier de ønsker å oppklare den groteske saken.

Foto: Dyrevernalliansen

Tigern ble trolig holdt fast, bundet eller slått i svime før han ble skutt i hodet på nært hold.

– Vi synes denne saken er veldig alvorlig. At noen har holdt den fast mens de har skutt den flere ganger er grotesk. Det er viktig at den eller de som har gjort det her blir funnet så fort som mulig, og blir gitt den oppfølgingen de tydeligvis trenger og en straff som signaliserer at samfunnet ikke godtar dyremishandling, sier Efskind.

Veterinær Carsten Glindø fortalte til NRK mandag at dette var det mest ekstreme tilfellene av kattemishandling han har sett.

– Vi får ofte inn katter som har blitt skutt, men som regel er det en eller to kuler som sitter helt tilfeldig. Her er det fem skudd innenfor et lite område i hodet.

Håper på tips

Matmor Merete Pedersen forteller at Tigern er en tøff katt. Hun håper også på tips.

– Jeg håper at om det er noen som vet noe sier ifra om det. Kanskje de har mistanke om noe, eller kanskje noen har dårlig samvittighet og vil lette hjertet sitt, sier hun.

Tigern skutt fem ganger i hodet

ANMELDT: Matmor Merete Pedersen håper også å få inn tips. Hun har anmeldt saken.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Saken er anmeldt til politiet og blir etterforsket av Hvaler lensmannskontor.

– Dusørfondet vårt er opprettet for å hjelpe politiet med å oppklare flere dyremishandlingssaker. Dusøren gjør det lettere å få inn tips, og dermed får politiet en lettere jobb, sier Efskind i Dyrevernalliansen.

Tips kan sendes publikum@dyrevern.no eller man kan ringe 22 20 16 50. Man kan også kontakte Dyrevernalliansen på Facebook.

Tror katten ble holdt fast og skutt på nært hold. – Det er det mest ekstreme tilfellet jeg noen gang har sett.Created by InfoDispatcher

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Lionel nummer fem i Elitloppet

    Den norske travstjernen Lionel endte på 5.-plass i finalen av Elitloppet søndag, etter å ha vunnet sin kvalifisering på ny norgesrekord. Seieren i kvalifiseringen sikret 230.000 kroner, mens premien for finaleplasseringen var på 92.000 kroner. Ifølge NTB var Lionel aldri med i kampen om seieren.

  • 8000 besøkte Spydeberg Rock

    Arrangørene bak Spydeberg Rock Festival anslår at de hadde totalt 8000 besøkende i helgen, skriver Smaalenenes Avis. Årets festival var den åttende i rekken.