NRK Meny
Normal

Utkastelse endte med fengsel

En 39 år gammel kvinne sparket til namsmannen i beinet og spyttet på en politibetjent da hun skulle bli kastet ut av boligen. To dager senere gikk hun til angrep på flere politifolk da hun ville ha nøklene til boligen. Nå er hun dømt til 24 dager i fengsel.

Fredrikstad tingrett

Kvinnen måtte møte for retten for vold mot namsmannen.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

I begynnelsen av mars i fjor oppsøkte kvinnen kontoret til namsfogden i Fredrikstad. Hun hadde mottatt brev om at det skulle gjennomføres en tvangsfravikelse fra hennes bolig senere samme dag. Kvinnen sa da at dersom namsmannen kom hjem til henne, ville hun knuse skallen hans med en stein.

Som en følge av dette tok seksjonslederen som skulle gjennomføre tvangsfravikelsen med seg en politipatrulje. Da de kom til stedet, var kvinnen hjemme, men hun åpnet ikke døren. Politibetjentene fikk åpnet døren og fikk også brutt opp en sikkerhetslenke.

Noen meter fra døren stod kvinnen med en stein i hånden og siktet på politifolkene. Politibetjentene tok tak i kvinnen og steinen falt i gulvet. Kvinnen sparket og traff namsmannen på innsiden av låret. Hun spyttet på en av politibetjentene. De satte spyttehette på kvinnen og fraktet henne til arresten.

Hevdet at det var selvforsvar

I Fredrikstad tingrett hevdet kvinnen at hun ble utsatt for vold av politiet og at hun handlet i selvforsvar. Retten mener sparkingen og spyttingen ble gjort for å hindre tjenestemennene i å utføre tjenestehandlingen.

To dager etter utkastelsen var kvinnen tilbake på politistasjonen og ba om å få nøkler til boligen. Hun forklarte at hun måtte hente ut eiendeler. Hun fikk da beskjed om å ta kontakt med sin forsvarer. Kvinnen ble sint og skrek at hun forsvarte seg selv.

Basketak på politistasjonen

Da politibetjenten prøvde å få kvinnen ut av kontoret, slo kvinnen til henne i brystet. En annen betjent hadde hørt bråket og kom til. Det ble et basketak med alle tre. I denne forbindelse kløp kvinnen den ene betjenten i låret.

Også i dette tilfellet hevdet kvinnen at hun hadde handlet i selvforsvar. Hun forklarte i retten at hun har blitt utsatt for en rekke tilfeller av overtredelser mot henne fra offentlige myndigheter.

Fredrikstad tingrett ser alvorlig på at kvinnen har utført vold mot flere offentlige tjenestemenn. Retten finner ikke nevneverdige formildende omstendigheter.

Fredrikstad tingrett har fastsatt straffen til fengsel i 24 dager. Hun har allerede sonet seks dager i varetekt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Full og kranglete

    Full og kranglete blir en mann i 20-årene bortvist fra Fredrikstad sentrum ved 02-tiden i natt. Kort tid etter dukker mannen opp igjen på samme utested enda mer beruset og enda mer kranglete. Mannen ble tatt med til fyllearresten. Han er nå anmeldt for ikke å etterkomme pålegg og vil bli bøtelagt for dette.

  • Tyv tatt på fersken

    En tyv tok seg inn på en bensinstasjon på Borgenhaugen i Sarpsborg ved 02-tiden i natt. En ansatt på bensinstasjonen konfronterer butikktyven. Tyven svarer med å kaste gjenstander på den ansatte og forsvinner fra stedet. Politiet har en god beskrivelse av gjerningsmannen. Den ansatte fikk ryggsmerter etter hendelsen.