NRK Meny
Normal

Utga seg for å være fra hjemmesykepleien - stjal smykker og penger

Politiet ber om tips etter at to eldre kvinner har blitt frastjålet smykker og penger.

Laster kart, vennligst vent...

Politiet er nå i Borge-området og leter etter flere gjerningspersoner.

Ifølge politiet skal dette ha skjedd i Fredrikstad rundt klokken 16.30.

– Ved det ene tilfellet skal en person ha utgitt seg for å være fra hjemmesykepleien. Han skal ha oppholdt kvinnen, mens en annen person tok seg inn i boligen, forteller operasjonsleder Lars Arnold Stenerød.

Samtidig som NRK.no prater med politiet, får de melding om nok et tyveri med samme fremgangsmåte.

– Der skal det ha blitt stjålet penger, sier Stenerød.

Begge tyveriene har skjedd i Borge-området i Fredrikstad.

I tillegg har det vært ett tilfelle tidligere i dag. Det skjedde rundt klokken 12.00 og det ble stjålet penger fra huset som ligger i Fredrikstad sentrum.

Laster Twitter-innhold

Ber publikum følge med

Politiet er nå på plass med patruljer som ser etter gjerningspersonene og de er interesserte i tips om noen har sett noe mistenkelige personer eller kjøretøy. Politiet har også signalement på en av personene

– Ut fra det den ene kvinnen sier, skal det ha vært en liten mørk mann. Ca 170 høy. Han hadde på seg en hvit jakke og mørk olabukse.

Det har skjedd flere ganger tidligere i Østfold at noen har utgitt seg for å være fra hjemmesykepleien for å stjele fra eldre kvinner.

– De har klart å finne ut hvor eldre bor, sier Stenerød.

– Det er viktig å holde døra låst og ikke slippe inn personer en ikke kjenner. En må også spørre om legitimasjon, minner han om.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK