NRK Meny
Normal

Uten førerkort og nummerskilt

En 20-årig sarping er tiltalt for en rekke tilfeller av kjøring uten førerkort og kjøring med bil uten gyldig registreringsskilt.

Førerkort

En mann i 20-årene er tiltalt for flere tilfeller av kjøring uten førerkort.

Foto: Dragan Cubrilo

I mai 2013 ble mannen tatt for å kjøre i 161 kilometer i timen på E6 i Sarpsborg, og måtte følgelig levere fra seg førerkortet.

Ifølge tiltalen skal han allerede to dager senere vært ute og kjørt bil, til tross for at han ikke hadde førerkort. I løpet av fire måneders tid skal mannen ha blitt stanset fire ganger mens han kjørte bil.

Mannen er også tiltalt for å ha kjørt bil uten gyldig registrering seks ganger i løpet av tiden fra sommeren 2013 til i fjor sommer. Hver gang skal han hatt utgåtte dagskjennetegn, «prøveskilt», på bilen.

Tiltalen mot mannen omfatter også to tilfeller av brudd på fartsgrensen. Det ene er episoden fra mai 2013 og i tillegg skal han ha kjørt for fort i Rælingen i mars 2013.

20-åringen er også tiltalt for å ha kommet med drapstrusler mot en mann i Sarpsborg i mai 2013. Han skal da ha sagt at han hadde skytevåpen i bilen og at han ville skyte ham.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Nytt uhell på glatt vei

    For få minutter siden var to biler involvert i et nytt uhell i Slituveien, rett ved stedet der en skolebuss skled utfor litt før klokken halv ni i morges. Det skal ikke ha skjedd alvorlige skader, opplyser politiet.

  • – Bruk huet når du kjører

    Politiet i Follo sier det har fått flere meldinger om at det er svært glatt på både hoved- og sideveier. Operasjonsleder Jan André Delbekk i Follo politidistrikt sier også at det ikke er meldt om personskader eller alvorlige hendelser, men han ber folk ta hensyn til føret.