NRK Meny
Normal

Utelivsbransjen vil saksøke kommune

Krever like lang åpningstid i førjulstiden som utestedene i nabokommunen.

Øl

Fredrikstad får lov til å selge alkohol en time lenger enn vanlig i førjulstiden. Det gjør ikke Sarpsborg.

Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.no

Det er utelivsbransjen i Sarpsborg som vurderer å kreve erstatning fra kommunen.

Store økonomiske tap

Bakgrunnen for søksmålet er at utestedene i Fredrikstad har fått utvidede åpningstider i førjulstiden.

Utelivsaktørene i Sarpsborg har bedt om det samme, men ikke fått gehør, og det er til tross for at bystyret i Sarpsborg har vedtatt at det skal være like åpningstider i de to byene, skriver Sarpsborg Arbeiderblad på nett .

Les alt om striden rundt skjenketiden: Skjenketider (Østfold)

Nå frykter utelivsbransjen i byen at folk heller reiser til Fredrikstad, og advokaten til bransjen i Sarpsborg, Thormod Bjerkholt, sier at utestedene taper på dagens ordning.

- Alle helgene i desember og i jula er veldig viktig for bransjen, så det er et stort tap for utestedene i Sarpsborg at de ikke får dispensasjon på samme måte som de får i Fredrikstad, sier han.

- Bruker mest penger den siste timen

Ifølge Bjerkholt opplever aktørene i Sarpsborg at det foreligger en usaklig forskjellsbehandling mellom de to nabobyene.

- Sarpingene får dårligere vilkår enn Fredrikstad, og det er i strid med forutsetningene som er gitt hele veien, sier advokaten.

Sarpsborg kommune har svart at det ikke kommer til å bli endringer i åpningstidene.

- Vi håper jo at politikerne tar til fornuft og sørger for at bransjen i Sarpsborg og Fredrikstad har like rammevilkår slik at vi slipper et erstatningskrav, sier Thormod Bjerkholt.

Han sier at alle i bransjen er enige om at den siste timen om natten er veldig god inntektsmulighet hvor de tjener mye penger.

- Det er da folk bruker mest penger, og det er ingen grunn til at det skal ha noe å si for voldsutøvelsen i sentrum. Den tror jeg er helt uavhengig av skjenketidene, sier advokat Bjerkholt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Klager på musikkstøy fra festningen

    Naboer til Fredriksten festning i Halden ber Fylkesmannen i Østfold vurdere om reglene følges under store konserter på festningen. Festivalen Tons of Rock og Landstreffet for russ trekkes fram som arrangement som skaper mye støy og går ut over nattesøvn og trivsel for de som bor i området.

    tons of rock 2015
    Foto: Rune Fredriksen / NRK
  • Dømt for voldtekt av datteren

    En mann i 40-årene er dømt til fengsel i fire år og åtte måneder for voldtekt av sin egen datter. Mannen innrømmet ikke straffskyld da han møtte for tingretten i Fredrikstad i september. I retten hevdet datteren at anklagene hun tidlige hadde rettet mot faren hadde vært falske. En enstemmig tingrett fant likevel faren skyldig etter tiltalen.