NRK Meny

Utelivsbransjen vil saksøke kommune

Krever like lang åpningstid i førjulstiden som utestedene i nabokommunen.

Øl

Fredrikstad får lov til å selge alkohol en time lenger enn vanlig i førjulstiden. Det gjør ikke Sarpsborg.

Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.no

Kilde: Sarpsborg Arbeiderblad/NRK

Artikkelen er flere år gammel.

Det er utelivsbransjen i Sarpsborg som vurderer å kreve erstatning fra kommunen.

Store økonomiske tap

Bakgrunnen for søksmålet er at utestedene i Fredrikstad har fått utvidede åpningstider i førjulstiden.

Utelivsaktørene i Sarpsborg har bedt om det samme, men ikke fått gehør, og det er til tross for at bystyret i Sarpsborg har vedtatt at det skal være like åpningstider i de to byene, skriver Sarpsborg Arbeiderblad på nett .

Les alt om striden rundt skjenketiden: Skjenketider (Østfold)

Nå frykter utelivsbransjen i byen at folk heller reiser til Fredrikstad, og advokaten til bransjen i Sarpsborg, Thormod Bjerkholt, sier at utestedene taper på dagens ordning.

- Alle helgene i desember og i jula er veldig viktig for bransjen, så det er et stort tap for utestedene i Sarpsborg at de ikke får dispensasjon på samme måte som de får i Fredrikstad, sier han.

- Bruker mest penger den siste timen

Ifølge Bjerkholt opplever aktørene i Sarpsborg at det foreligger en usaklig forskjellsbehandling mellom de to nabobyene.

- Sarpingene får dårligere vilkår enn Fredrikstad, og det er i strid med forutsetningene som er gitt hele veien, sier advokaten.

Sarpsborg kommune har svart at det ikke kommer til å bli endringer i åpningstidene.

- Vi håper jo at politikerne tar til fornuft og sørger for at bransjen i Sarpsborg og Fredrikstad har like rammevilkår slik at vi slipper et erstatningskrav, sier Thormod Bjerkholt.

Han sier at alle i bransjen er enige om at den siste timen om natten er veldig god inntektsmulighet hvor de tjener mye penger.

- Det er da folk bruker mest penger, og det er ingen grunn til at det skal ha noe å si for voldsutøvelsen i sentrum. Den tror jeg er helt uavhengig av skjenketidene, sier advokat Bjerkholt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: