NRK Meny
Normal

Usikre på om 13.000 biler bør kjøre gjennom sentrum

Mens flere vil bli kvitt trafikkstøy og eksos midt i handlegata, ønsker andre å beholde gjennomgangstrafikken i Karlshus.

Mens flere vil bli kvitt trafikkstøy og eksos midt i handlegata, ønsker andre å beholde gjennomgangstrafikken i Karlshus.

Riksveien som går tvers igjennom Råde sentrum er både elsket og hatet. Og på rådhuset var riksveien et av temaene i dag.

For kommunen er det avgjørende å vite hvor vei og tog skal gå når de utvikler bygda. Derfor var både vegvesenet og jernbaneverket invitert.

– Vi fikk jo ganske konkrete tilbakemeldinger fra Vegvesenet i dag at det er vår jobb å si konkret hva vi ønsker oss, sier varaordfører Fredrikke Stensrød (Frp).

Ordføreren er usikker

Et levende sentrum er viktig både for innbyggere og politikere, uansett hvor veien ender.

– Jeg er usikker. Jeg tror nok at det går mot en løsning der man drar den nye veien rundt sentrum og ned mot den nye jernbanestasjonen. Jeg tror det er uheldig at man har 11.000-13.000 biler hvert døgn gjennom sentrum, sier ordfører René Rafshol (H)

Men de som driver butikkene frykter at folk forsvinner med veien. For gjennomgangstrafikken her gir mange kunder.

– Jeg stopper her fordi det er så fint nærmiljø og flotte butikker, sier Solfrid Stavik.

– Så hvis ikke veien hadde gått gjennom her, så hadde du ikke stoppet her i dag?

– Nei, da hadde jeg kjørt rett på E6, sier hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Flere menn enn kvinner i fylket

    Det er marginalt flere menn enn kvinner i Østfold. En oversikt fra Statistisk sentralbyrå fra 2018 viser at det er omtrent 500 flere menn enn kvinner i fylket.

  • Kan flytte ansvaret for sykehus

    Nå kan det igjen bli slik at fylkeskommunene skal styre sykehusene. I dag er det Helse-Sørøst som styret sykehuset i Østfold, men regjeringens egne eksperter mener at de nye storfylkene kan styre sykehusene selv.