NRK Meny
Normal

UP-sjefen rystet over MC-villmann

Motorsyklisten ble målt til 97 km/t i en 30-sone i Sarpsborg. Så prøvde han å stikke av fra UP - og kræsjet i en hage.

Stein-Olaf Røberg

- Et eksempel som ingen andre bør følge, sier UP-sjef Stein-Olaf Røberg om MC-føreren i Sarpsborg.

Foto: NRK

- Mannen anmeldes for forholdet og hans førerkort er selvfølgelig beslaglagt, heter det i Østfold politidistrikts logg fra tidligere i ettermiddag.

Utrykningspolitiets distriktssjef kjente ikke til saken før NRK Østfold ringte, men Stein-Olaf Røberg sier det er god grunn til å holde fartsgrensen i de spesielle områdene der maksfarten er satt til 30 kilometer i timen.

- Da er det desto større fare når du velger å kjøre over den fartsgrensa, og 97 km/t er jo selvfølgelig helt ille, sier Røberg.

Veltet under fluktforsøk

Opptrinnet skjedde i et boligområde på Borgenhaugen tidlig i ettermiddag. Den unge mannen kjørte en lett motorsykkel, og klarte å unnvike UP's patrulje en kort stund. Men de fant ham snart igjen, veltet i en hage. Føreren ble ikke skadet, men får et oppgjør for en grov trafikkovertredelse i stedet.

Ubetinget fengsel

- Jeg tar det som en selvfølge at påtalemakten vil be om ubetinget fengselsstraff i denne saken, sier Røberg.

Han mener det i seg selv er skjerpende for straffeutmålingen at mannen stikker fra en politipatrulje.

- Totalt sett er dette en person som tydeligvis har høy risikovilje, sier Røberg.

- Han gjør seg skyld i flere straffbare handlinger på veien.

Skrekkeksempel

- Et eksempel som ingen andre bør følge. Det var vel bare ren flaks at han ikke kjørte på og skadet andre, anser UP-sjefen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Lillehammer kjører over Sparta

    Det tok fyr i Kristins Hall på Lillehammer i midtperioden mellom LIK og Sparta. Hjemmelaget scoret fire mål på under sju minutter og økte ledelsen til 5-0 før den siste perioden.

  • Sparta ligger under til pause

    Lillehammer leder 1-0 over Sparta etter den første perioden i den fjerde semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey. Sarpingene må vinne kveldens kamp for å ha muligheten til å gå videre til finale.