NRK Meny
Normal

UP-sjefen får ansvar for større distrikt

1. januar får vi større og færre UP-distrikter. De skal tilpasse seg den nye politireformen, som kutter drastisk ned på politidistrikter.

Distriktsleder i Utrykningspolitiet for Follo, Østfold og Romerike, Stein Olaf Røberg

Stein-Olaf Røberg er i dag sjef for Østfold, Follo og Romerike. Etter nyttår blir han i tillegg distriktsleder for Hedmark og Oppland.

Foto: Torunn Grymer / NRK

Dagens ni UP-distrikter skal bli til 5 etter årsskiftet. Stein-Olaf Røberg, som er dagens distriktsleder i Østfold, fortsetter som det i det nye Distrikt 1 Øst og Innland. Hans kollega i det som i dag er Hedmark og Oppland blir hans faste stedfortreder.

– Dette er en del av tilpasningen til de nye politidistriktene, sier Røberg.

– Det gir oss en del ressurser å spille på der det måtte være behov. Vi blir mer fleksible, og kan yte bedre innsats og bistand til lokalt politi.

– Blir det en omfattende omstrukturering også i UP-distriktene?

– Vi er en ganske slank organisasjon når det gjelder distrikt og ledelse. For mannskapene betyr dette bare at mange forholder seg til en ny ledelse. Ellers er utgangspunktet det samme. Mannskapene kjører ut fra stasjonene der de holder til i dag og gjør en innsats på veien som før.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Flere vil studere i Østfold

    Tall fra Samordna opptak viser at det til sammen er 12.272 søkere til de 1699 studieplassene ved Høgskolen i Østfold. Det er drøyt 9,5 prosent flere søkere enn i fjor.

    Høgskolen i Østfold, Halden
    Foto: Rainer Prang / NRK
  • Tatt i 114 km/t i 80-sone

    Politiet har hatt trafikkontroll med fokus på hastighet i Eidsberg i dag. På fem timer skrev de ut 21 forenklede forelegg. Høyeste målte hastighet var 114 km/t i en 80-sone.