Normal

UP-sjef: – Dette er tullekjøring

18-åring mistet lappen etter bare i ni dager da han kjørte forbi utrykningspolitiet på høyresiden i 150 kilometer i timen.

18-åring mistet lappen

Utrykningspolitiets kamera viser at den ferske sjåføren hadde en fart på 150 kilometer i timen.

Foto: Utrykningspolitiet

Kun ni dager etter at den 18 år gamle gutten besto oppkjøringen, må han igjen ta til takke med å sitte i passasjersetet.

Torsdag ble han nemlig fanget opp av UPs kamera i det han kjørte forbi en bil fra utrykningspolitiet på høyresiden på E6 i Sarpsborg.

– Må ta buss i stedet

Stein-Olaf Røberg

UP-sjef, Stein-Olaf Røberg, er fornøyd med å ha luket ut den unge sjåføren.

Foto: Henrik Skolt

– Det var en tradisjonell måling der farten viste seg å være 150 kilometer i timen, forteller UP-sjef Stein-Olaf Røberg.

Forbikjøringen og den høye farten førte til at den ferske sjåføren mistet førerkortet på stedet.

– Ettersom han fortsatt er på prøvetid må han ta både teorien og den praktiske oppkjøringen på nytt, men det blir en god stund til han kan gjøre det. Nå må han ut og ta buss i stedet, sier Røberg.

– Lærepenge

Røberg sier de er glade for å få luket denne sjåføren vekk fra veiene.

– Dette er jo tullekjøring. Han har ikke nok erfaring til å kjøre sånn som det her. Når man kjører i over hundre skjer ting veldig fort.

UP-sjefen er lite imponert over forbikjøringen på høyresiden.

– Han har nok ikke lært det på trafikkskolen. Han burde jo ha det inne nå som det er ferskt. Men når man er 18 år og endelig får kjøre kan det være lett å bli revet litt med. Men nå kostet det han dyrt. Dette får bli en lærepenge.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Fant ikke DNA etter postran

  De tekniske undersøkelsene etter ranet på Høyden postkontor før sommeren har ikke gitt treff. Postkontoret ble ranet av maskerte bevæpnede menn, som kom unna med verdier for ca. 400 000 kroner.

  Politiets etterforskningsleder i Moss forteller at flere tekniske spor ble sendt til analyse, men at svarene ikke var som håpet. Ingen kom fysisk til skade under ranet, men en ansatt ble truet og påsatt håndjern.

  Høyden postkontor etter ran innsatsbil
  Foto: Odd Skjerdal / NRK
 • Folk skremt av politiøvelse

  Folk på Hvaler har blitt skremt etter å ha sett bevæpnet politi. Dette er kun en øvelse.

  Det er politiets innsatspersonell som bruker et tomt hus på Skjærhalden til å trene. Politiet beklager at enkelte har blitt skremt, men forteller også at området er merket med øvelse og at de nærmeste naboer og Floren skole er informert.