NRK Meny
Normal

UP-sjef: – Dette er tullekjøring

18-åring mistet lappen etter bare i ni dager da han kjørte forbi utrykningspolitiet på høyresiden i 150 kilometer i timen.

18-åring mistet lappen

Utrykningspolitiets kamera viser at den ferske sjåføren hadde en fart på 150 kilometer i timen.

Foto: Utrykningspolitiet

Kun ni dager etter at den 18 år gamle gutten besto oppkjøringen, må han igjen ta til takke med å sitte i passasjersetet.

Torsdag ble han nemlig fanget opp av UPs kamera i det han kjørte forbi en bil fra utrykningspolitiet på høyresiden på E6 i Sarpsborg.

– Må ta buss i stedet

Stein-Olaf Røberg

UP-sjef, Stein-Olaf Røberg, er fornøyd med å ha luket ut den unge sjåføren.

Foto: Henrik Skolt

– Det var en tradisjonell måling der farten viste seg å være 150 kilometer i timen, forteller UP-sjef Stein-Olaf Røberg.

Forbikjøringen og den høye farten førte til at den ferske sjåføren mistet førerkortet på stedet.

– Ettersom han fortsatt er på prøvetid må han ta både teorien og den praktiske oppkjøringen på nytt, men det blir en god stund til han kan gjøre det. Nå må han ut og ta buss i stedet, sier Røberg.

– Lærepenge

Røberg sier de er glade for å få luket denne sjåføren vekk fra veiene.

– Dette er jo tullekjøring. Han har ikke nok erfaring til å kjøre sånn som det her. Når man kjører i over hundre skjer ting veldig fort.

UP-sjefen er lite imponert over forbikjøringen på høyresiden.

– Han har nok ikke lært det på trafikkskolen. Han burde jo ha det inne nå som det er ferskt. Men når man er 18 år og endelig får kjøre kan det være lett å bli revet litt med. Men nå kostet det han dyrt. Dette får bli en lærepenge.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kidnappingssak for retten

    Mandag 8. august i fjor ble en mann kidnappet fra sitt hjem i Moss. I morgen starter rettssaken i Sarpsborg tingrett. To menn tok seg inn i mannens hus, og med revolver og kniv truet de mannen til å kjøre mot Oslo. Bakgrunnen for kidnappingen skal være at den ene mannen mente at fornærmede skyldte ham penger. Det skriver moss-avis.no.

  • Kjenninger tatt for ruskjøring

    I køen som oppstod etter en trafikkulykke i Habornveien i Fredrikstad søndag oppdaget politiet en bilfører og en passasjer som de anser som kjenninger. Begge var ifølge politiet ruspåvirket og fører har ikke førerkort. Derfor blir forholdet anmeldt, melder politiet på Twitter.