NRK Meny
Normal

UP-sjef: – Dette er helt ille

Bilist kjørte i 141 km/t på E6 i Østfold, med en avstand til bilen foran på 0,28 sekunder.

E6 Skjeberg

Utrykningspolitiets kamera viser at bilisten kjørte i 141 kilometer i timen, med en avstand til bilen foran på 0,28 sekunder.

Foto: Utrykningspolitiet

Torsdag fanget UPs kamera opp en bilist som kjørte i 141 kilometer i timen på E6 i Skjeberg i Østfold, med en avstand til bilen foran på kun 0,28 sekunder.

UP-sjef, Follo og Østfold - Stein-Olaf Røberg

UP-sjef i Østfold og Follo, Stein-Olaf Røberg.

Foto: Politiet

– Det er helt ille. Normalt ryker førerkortet for personbil hvis avstanden er på under et halvt sekund. I tillegg var det høy hastighet. Dette er ikke bra, sier UP-sjef i Østfold og Follo, Stein-Olaf Røberg, til NRK.no.

Han påpeker at føreren av bilen ville vært sjanseløs hvis det hadde skjedd noe uforutsett, og at vedkommende satt svært mange i fare.

– Du beveger deg så mange meter i sekundet at du vil være langt inn i bagasjerommet på bilen foran hvis det skulle skje noe, sier Røberg.

– I denne hastigheten skjønner alle at det ville rammet flere i det området hvis det hadde skjedd noe. Det kunne gått ut over veldig mange uskyldige. Her er det en som absolutt ikke har forstått alvoret, tordner UP-sjefen.

Bilisten mistet førerkortet på stedet, og må nøye seg med å være fotgjenger i lang tid fremover.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 20.50-nyhetene

    Programleder: Lotte Olsen Jessa
  • Middagsvaner påvirker kreftrisiko

    Folk som spiser middag minst to timer før de legger seg, har lavere risiko for å utvikle bryst- eller prostatakreft. Det viser en spansk studie CNN skriver om. Tidligere studier viser at folk som jobber om natten kan være utsatt for visse krefttyper.