NRK Meny
Normal

Unngikk fengsel for bildrap

En kvinne som kjørte på og drepte en syklist i Våler i 2012, slipper å sone i fengsel.

Syklist døde etter påkjørsel i Våler

Syklisten ble påkjørt på fylkesvei 115 i Våler i november 2012. Det har tatt over to år fra ulykken skjedde til den kom opp i retten.

Kvinnen fikk en betinget dom på seks måneders fengsel med en prøvetid på to år, skriver Moss Avis.

Forsvarer Tove Nissen-Sollie sier til avisen at de ikke kommer til å anke straffen.

Forsvarer Tove Nissen Solli

Forsvarer for kvinnen, Tove Nissen-Sollie.

Foto: Chrisitan Nygaard-Monsen

– Det var en stor lettelse for min klient å få betinget. Jeg hadde blitt sjokkert dersom man ikke hadde fulgt aktors påstand, sier forsvareren til Moss Avis.

Aktor i saken hadde lagt ned påstanden om betinget fengsel med prøvetid.

Kvinnen kjørte på en syklist i november 2012 langs fylkesvei 115 i Våler. Sylisten i 40-årene ble erklært død på ulykkesstedet. Sjåføren, en kvinne på 29 år, stod tiltalt for uaktsomt drap, ruspåvirket kjøring, kjøring uten gyldig førerkort og bruk av narkotika.

Til Moss Avis sier forsvarer Tove Nissen-Sollie at den 29 år gamle kvinnen har kommet seg ut av sitt gamle miljø, sluttet med rus og har en sønn på ett år.

– Gutten måtte ha blitt plassert i fosterhjem dersom hun måtte ha sonet i fengsel. Det var en rekke argumenter for å få betinget, sier advokaten til avisen.

I dommen kommer det frem at kvinnen må betale 125.000 kroner i oppreisningserstatning. Ifølge forsvareren er det heller ikke aktuelt å anke dette.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se NRK Østfolds TV-sending 18.50

  • Stenbrudd fredet på Kråkerøy

    Stenbruddet på Store Råholmen utenfor Kråkerøy ble fredet i ettermiddag. På Store Råholmen ble det hugget stein både til Hitler og til statue av president Roosvelt. Her møtes verdenshistorien, sa Riksantikvar Jørn Holme under fredningsseremonien i ettermiddag.