NRK Meny
Normal

Unngikk fengsel for bildrap

En kvinne som kjørte på og drepte en syklist i Våler i 2012, slipper å sone i fengsel.

Syklist døde etter påkjørsel i Våler

Syklisten ble påkjørt på fylkesvei 115 i Våler i november 2012. Det har tatt over to år fra ulykken skjedde til den kom opp i retten.

Kvinnen fikk en betinget dom på seks måneders fengsel med en prøvetid på to år, skriver Moss Avis.

Forsvarer Tove Nissen-Sollie sier til avisen at de ikke kommer til å anke straffen.

Forsvarer Tove Nissen Solli

Forsvarer for kvinnen, Tove Nissen-Sollie.

Foto: Chrisitan Nygaard-Monsen

– Det var en stor lettelse for min klient å få betinget. Jeg hadde blitt sjokkert dersom man ikke hadde fulgt aktors påstand, sier forsvareren til Moss Avis.

Aktor i saken hadde lagt ned påstanden om betinget fengsel med prøvetid.

Kvinnen kjørte på en syklist i november 2012 langs fylkesvei 115 i Våler. Sylisten i 40-årene ble erklært død på ulykkesstedet. Sjåføren, en kvinne på 29 år, stod tiltalt for uaktsomt drap, ruspåvirket kjøring, kjøring uten gyldig førerkort og bruk av narkotika.

Til Moss Avis sier forsvarer Tove Nissen-Sollie at den 29 år gamle kvinnen har kommet seg ut av sitt gamle miljø, sluttet med rus og har en sønn på ett år.

– Gutten måtte ha blitt plassert i fosterhjem dersom hun måtte ha sonet i fengsel. Det var en rekke argumenter for å få betinget, sier advokaten til avisen.

I dommen kommer det frem at kvinnen må betale 125.000 kroner i oppreisningserstatning. Ifølge forsvareren er det heller ikke aktuelt å anke dette.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Ulltveit-Moe byr på Norske Skog

  Investor Jens Ulltveit-Moe har lagt inn et bud på Norske Skog på mellom 4 og 5 milliarder kroner sammen med en internasjonal gruppering. Det skriver Dagens Næringsliv. Dagens Ulltveit-Moe vil gjøre Norske Skog til et bioenergi-selskap, og vil stake ut en kurs bort fra papirvirksomheten.

  Norske Skog, Saugbrugs
  Foto: Rainer Prang / NRK
 • Vestby-pasienter til Kalnes

  Styret i Sykehuset Østfold har i dag konkludert med at sykehuset er i stand til å ta imot pasienter fra Vestby. Styret ønsket en gjennomgang av hvordan sykehuset skal håndtere blant annet bemanning og korridorpasienter før Vestby-pasientene kommer.

  Sykehuset Kalnes
  Foto: Tor-René Stryger / NRK