NRK Meny
Normal

Ungguttene tok ansvar

Follo vant 1-0, men flere av MFKs unge spillere imponerte.

Aleksander Bachke (18) spilte bra for Moss.

Aleksander Bachke (18) var en av ungguttene som imponerte for Moss.

Foto: Joakim Bekkåsen / NRK

Det var søndag duket klart for treningskamp mellom Follo og Moss i Østfoldhallen.

Stabilt ungt forsvar

Selv om Follo hadde ballen mest og var sterkest, hadde de unge spillerne fra Moss mye positivt å ta med seg etter kampen.

Martin Thømt Jensen (19), Niklas Heia (18) og Krister Wemberg (18) spiller alle i forsvar og fikk spille hele kampen ut.

Til tross for at midtbanespillerne til tider sviktet, var det et stabilt ungt forsvar som ryddet opp.

– Vi slipper inn et mål på frispark, noe som det er vanskelig å gjøre noe med, sier Martin Thømt Jensen etter kampen.

– Vi var tre unge forsvarsspillere som fikk spille sammen i dag, og jeg synes vi klarte oss veldig fint. Vi sto på hele veien og hadde kontroll på det meste Follo kom med, forteller unggutten.

– Bedre med en smell nå

Moss Fotballklubb har som regel vunnet de fleste treningskampene i vinterperioden de siste årene. Nå har laget gått på to tap og en uavgjort.

Dette mener Thømt Jensen kan være en fordel før sesongen starter.

– Nå ser vi at vi ikke er verdensmestre før sesongstart. Det er bedre at vi går på noen tap nå og vinner når det virkelig gjelder. Nå ser vi hva vi er dårlige på og hva vi må jobbe med fremover, sier han.

Krister Wemberg legger til at treningsplanen til Moss er litt forandret, og at spillerne ennå ikke har kommet opp på det nivået hvor de skal være til sesongstart.

– Vi har en treningsplan vi følger, og vi er ikke i vår beste toppform nå. Det er fortsatt drøye to måneder til sesongstart, og det er da vi beregner å være i best mulig form. Follo har kommet lenger i treningen og var bedre forbredt i dag, men vi skal vise dem hva vi er gode for når det står om poeng, lover han.

Lærer av de eldre

At de yngre spillerne får prøve seg, tror Niklas Heia kan være en stor fordel.

– Vi er unge og ikke så rutinerte, men vi lærer. Vi lærer mye av å spille sammen med de rutinerte fotballspillerne som har spilt fotball i mange år. Vi har mye fart og tempo, men trenger å få en bedre fotballforståelse. Vi viser i dag at vi er på et godt nivå, og kan klare å matche flere av lagene i Adeccoligaen, sier Heia.

Han mener at MFK må vi bruke tiden før sesongen starter på hard trening.

– Vi skal virkelig stå på og kjempe om poengene i årets sesong. Vi gleder oss spesielt til lokaloppgjørene mot Fredrikstad og Sarpsborg, der vi regner med at stemningen blant publikum også vil bli stor, sier Heia.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: