NRK Meny
Normal

16-åring tok «kyllinggrep» på politimann

En 16 år gammel gutt møter i morgen for tingretten i Fredrikstad, tiltalt for vold mot to politimenn. Gutten skal blant annet ha holdt den ene politimannen i et «kyllinggrep».

Fredrikstad tingrett

En 16 år gammel gutt møter for Fredrikstad tingrett med en alvorlig tiltale.

Foto: Stephan Reis / NRK

I ukene etter nyttår ble det brukt fyrverkeri ved en skole i Fredrikstad ved flere anledninger. I den forbindelse ble politiet tilkalt til skolen en fredag i midten av januar.

Politibetjentene fattet interesse for en gutt som på dette tidspunkt var 15 år gammel. I følge tiltalten som i morgen legges fram i Fredrikstad tingrett var han lite samarbeidsvillig.

«Kyllinggrep» på politimann

Gutten er tiltalt for å ha hindret politiet i sitt arbeid, ved bruk av vold. Han skal ha dyttet og sparket politimennene. Han er også tiltalt for å ha tatt et såkalt «kyllinggrep» på den ene politimannen, det vil si at han holdt armen rundt halsen på tjenestemannen, og holdt ham fast.

Da politimennene forsøkte å visitere ham, gjorde gutten motstand og prøvde å slite seg løs. Og da de skulle sette på ham håndjern ropte han truende. Han spurte den andre politimannen om han skulle skalle ham ned, og kalte den samme tjenestemannen «pedofil».

Da politifolkene ba gutten oppgi personalia, nektet han å fortelle både navn og adresse.

Mistenkt for fyrverkeribruk

Den 16-årige gutten er også mistenkt for å stå bak den ulovlige bruken av fyrverkeri på skolen. Han er tiltalt for å ha fyrt av fyverkeri på skolen ved to eller tre anledninger i løpet av de første ukene i januar.

Det er en alvorlig tiltale som presenteres i Fredrikstad tingrett. Strafferammen for tiltaleposten som gjelder vold mot politiet er fengsel i inntil tre år. Tiltalen er tatt ut av statsadvokaten i Oslo. Politiadvokat Nanna Aaby skal prosedere saken for påtalemyndigheten, mens advokat Vigid Brandstorp møter som 16-åringens forsvarer. Det er satt av en dag til saken i Fredrikstad tingrett.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Siktet for kjøring i rus

    En svensk statsborger ble pågrepet i Halden lørdag kveld etter at tollerne fant mindre mengder narkotika av forskjellig slag på ham og i bilen hans. Han er også siktet for kjøring i påvirket tilstand, melder politiet på Twitter.

  • Sju bortvist fra sentrum

    En mann i 20- årene er anmeldt for bruk av narkotika etter kontroll på utested i Fredrikstad i går kveld. Politiet bortviste til sammen sju personer fra byene og tettstedene etter ordensforstyrrelser. 2 personer ble innbrakt, fordi de ikke klarte å ta vare på seg selv.