NRK Meny
Normal

Tiendeklassing skal ha truet medelev med våpen

En elev i tiendeklasse på Rygge ungdomsskole i Østfold skal ha truet en medelev med et håndvåpen i forrige uke. Hendelsen skjedde i skolegården.

Rygge ungdomsskole

RYGGE: I skolegården utenfor Rygge ungdomsskole skal en elev ha truet en medelev med et håndvåpen.

Foto: Rune Fredriksen/NRK

– Jeg kan bekrefte at vi etterforsker en trusselsituasjon med våpen ved Rygge ungdomsskole, sier krimsjef Jan Onarheim ved Vansjø lensmannskontor til Moss Avis, som først skrev om saken.

Det var torsdag forrige uke at en gutt i tiendeklasse ved skolen skal ha truet en annen gutt på skoleområdet. Politiet opplyser til avisa at det er usikkert om det var et ekte våpen eller et replikavåpen gutten hadde.

Flere skal ha vært vitner til episoden, som har ført til at gutten er utvist.

Krimsjef Jan Onarheim ønsker ikke å kommentere saken ovenfor NRK.

Roser skolen for håndteringen

Heller ikke kommunalsjef for oppvekst og kultur i Rygge kommune, Lars Gjemmestad, vil snakke med NRK. Til Moss Avis sier han at kommunen har beredskapsplaner for ulike volds- og trusselsituasjoner.

– Skolen har håndtert situasjonen på en god måte, de har tatt grep og sikret situasjonen, sier leder i FAU ved Rygge ungdomsskole, Helene Thorkildsen Grøndahl til NRK.

Mandag sendte skolen ut en tekstmelding til de foresatte om hendelsen. FAU-lederen er godt fornøyd med informasjonen. Hun mener at miljøet ved skolen er bra.

– Dersom det er noe tar skolens ledelse raskt tak i det. Elevene blir engasjerte, og har nylig selv jobbet med en holdningskampanje hvor de har tatt for seg blant annet mobbing, sosiale medier og press i forhold til skoleprestasjoner, forteller Grøndahl.

Saken er anmeldt og politiet etterforsker hendelsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To menn påført knivskader i natt

    To menn er alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket i en bolig i Fredrikstad i natt. En av de, en mann i 30-årene fikk flere stikkskader i magen og har blitt operert på Kalnes i dag. Den andre, en mann i 30-årene hadde mindre stikkskader i hodet og slagskader på kroppen. En mann i 20-årene har blitt pågrepet som følge av hendelsen. Alle tre er bekjente, og samtlige er kjenninger av politiet.

  • Ingen eksplosjon

    Hullet i asfalten på Kråkerøy ungdomsskole ble ikke skapt av en eksplosjon. Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Gisle Sveen sier til NRK at de ikke har mottatt noen meldinger om eksplosjonsstøy fra de boligene i nærheten. – Folk ville hørt det, og da hadde vi fått meldinger om det. Hva som har forårsaket hullet vet vi ikke.