Tiendeklassing skal ha truet medelev med våpen

En elev i tiendeklasse på Rygge ungdomsskole i Østfold skal ha truet en medelev med et håndvåpen i forrige uke. Hendelsen skjedde i skolegården.

Rygge ungdomsskole

RYGGE: I skolegården utenfor Rygge ungdomsskole skal en elev ha truet en medelev med et håndvåpen.

Foto: Rune Fredriksen/NRK

– Jeg kan bekrefte at vi etterforsker en trusselsituasjon med våpen ved Rygge ungdomsskole, sier krimsjef Jan Onarheim ved Vansjø lensmannskontor til Moss Avis, som først skrev om saken.

Det var torsdag forrige uke at en gutt i tiendeklasse ved skolen skal ha truet en annen gutt på skoleområdet. Politiet opplyser til avisa at det er usikkert om det var et ekte våpen eller et replikavåpen gutten hadde.

Flere skal ha vært vitner til episoden, som har ført til at gutten er utvist.

Krimsjef Jan Onarheim ønsker ikke å kommentere saken ovenfor NRK.

Roser skolen for håndteringen

Heller ikke kommunalsjef for oppvekst og kultur i Rygge kommune, Lars Gjemmestad, vil snakke med NRK. Til Moss Avis sier han at kommunen har beredskapsplaner for ulike volds- og trusselsituasjoner.

– Skolen har håndtert situasjonen på en god måte, de har tatt grep og sikret situasjonen, sier leder i FAU ved Rygge ungdomsskole, Helene Thorkildsen Grøndahl til NRK.

Mandag sendte skolen ut en tekstmelding til de foresatte om hendelsen. FAU-lederen er godt fornøyd med informasjonen. Hun mener at miljøet ved skolen er bra.

– Dersom det er noe tar skolens ledelse raskt tak i det. Elevene blir engasjerte, og har nylig selv jobbet med en holdningskampanje hvor de har tatt for seg blant annet mobbing, sosiale medier og press i forhold til skoleprestasjoner, forteller Grøndahl.

Saken er anmeldt og politiet etterforsker hendelsen.