NRK Meny
Normal

– Jeg gjør alt unntatt å sove her

Ungdommens kulturhus i Marker er årets vinner av prisen Ungdom og fritidspris.

Ungdom og fritid

JUBEL: Både ungdommer og ledere synes det var stas å vinne pris.

Foto: Ungdom og fritid

For første gang går prisen til en hel fritidsklubb.

– Med årets prisvinner snakker vi ikke bare om én ildsjel som jobber for et godt tilbud til ungdommen, men en hel håndfull som engasjerer seg langt og lengre enn langt utover hva som kreves av dem, sier juryleder Eileen Feste fra Ungdom og Fritid i en pressemelding.

– Jobber beinhardt

Ungdom og Fritid deler hvert år ut en pris til en klubb, krets eller ildsjel som har utmerket seg på en spesiell måte.

Selve prisen består av 5000 kroner til klubben og et kunstverk laget i forbindelse med Ungdom og Fritids kunstkonkurranse.

– Noen fritidsklubber har med beinhardt og målrettet arbeid klart å hjelpe konfliktfylte ungdomsmiljøer over i bedre spor, og gitt ungdommer som sliter både hjemme og på skolen en trygg havn der det alltid er noen de kan snakke med, sier Feste.

Dennis Goska på 15 år er en av dem som er glad for at klubben hans vant.

– Ungdommens kulturhus Marker er mitt andre hjem. Jeg gjør alt unntatt å sove her. Det er de som jobber her som gjør det så fantastisk. De setter oss ungdommene i fokus, er våre venner. De er morsomme og veldig flinke, sier Dennis Goska (15)

– Ungdommene er heldige

I juryens begrunnelse står det blant annet:

«Medlemmene, sammen med de ansatte, legger til rette for arrangementer og hendelser i lokalmiljøet i regi av UKH. Ungdommene er heldige som har ansatte som er gode til å møte ungdommen på deres premisser, tar seg tid til dem og tar dem på alvor.

UKH står som en bauta, et monument i Marker kommune, et eksempel på at man kan lykkes hvis man har pågangsmot, engasjement og lidenskap.

For kommunens ungdommer er huset og de som arbeider der synonymt med optimisme, trygghet, kreativitet, galskap, humor, vennskap, nestekjærlighet, muligheter og frihet til å være seg selv.

Det er et sted hvor man føler seg velkommen, ventet og godt tatt i mot, og det jobbes veldig bevisst med at dette er et sted hvor man skal føle seg hjemme.»

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Evakuerte får flytte hjem

    Laster Twitter-innhold
  • Forsinkelser på Østfoldbanen

    NSB melder om flere forsinkelser på Østfoldbanen onsdag morgen. Dette gjelder særlig på strekningen Skøyen-Moss og Skøyen-Rakkestad.