NRK Meny
Normal

Ung mann alvorlig skadd etter slåsskamp

En slåsskamp mellom ungdommer fra to videregående skoler i Fredrikstad endte med at en ung mann ble operert for alvorlige skader i kinnet og øyet.

To grupperinger med ungdommer fra de to videregående skolene i Fredrikstad har hatt en langvarig konflikt, og det toppet seg på en fest i Råde sist helg, bekrefter krimsjef Rune Albertsen i Fredrikstad.

– Det utartet seg til en voldshendelse på denne festen. En av de unge mennene ble slått i ansiktet og fikk en alvorlig skade i kinnet og rundt øyet.

Hva kan du si om skaden?

– Vi vet at han har fått en ganske alvorlig skade og har blitt operert på sykehus i Oslo. Vi har ikke fått en oppdatert status på resultatet av operasjonen, men han kan få varige mén av dette.

Også en annen ungdom ble utsatt for vold på den samme festen. De to fornærmede har anmeldt hver sin sak.

– Ikke akseptabelt

Ifølge Albertsen skal de to grupperingene bestå av ungdommer fra to russebusser som er planlagt til neste års russefeiring.

Elever fra både Frederik II og Glemmen videregående skoler er involvert i konflikten.

– Politiet sitter på informasjon om hva konflikten dreier seg om og det er i første rekke av en bagatellmessig art, men den har utviklet seg over tid.

Rune Albertsen, Fredrikstad politi

IKKE AKSEPTABELT: – Vi har hatt krangler mellom russebusser før, men ikke denne typen voldshendelser, sier krimsjef Rune Albertsen i Fredrikstad.

Foto: Petter Larsson / NRK

Hva går konflikten ut på?

– Vi har avhørt mange vitner og de har belyst både konflikten som har vært og hva som skjedde på denne festen. Men jeg vil ikke gå inn på detaljer. Vi etterforsker bredt og jobber hardt for å forebygge flere voldshendelser i dette miljøet. Denne oppførselen er ikke akseptabel, sier Albertsen.

Jobber forebyggende

Konstituert rektor ved Frederik II, Geir Eriksen, sier at han ikke kan uttale seg om enkeltsaker.

– Men på generelt grunnlag er det slik at vi alltid vil følge opp når det skjer hendelser, både i skoletiden og ellers. Et trygt og godt skole- og oppvekstmiljø er noe skolen er svært opptatt av. I episoder som måtte oppstå vil vi være i kontakt med både foresatte og elever som er involvert.

Er dere i dialog med neste års russekull?

– Når vi starter et nytt skoleår er forebygging knyttet til russetiden alltid et tema. Vi har blant annet ved VG1 inneværende år hatt besøk av og samlinger med politiet i samarbeid med den andre videregående skolen i Fredrikstad. Vi har også hatt foreldremøter med årets russ. Vi har forebyggende aktiviteter på alle tre trinnene, forteller Eriksen.

NRK har foreløpig ikke kommet i kontakt med rektoren ved Glemmen videregående skole.

– Spesiell sak

Hva som eventuelt vil skje med de involverte i voldshendelsen i Råde er ikke avklart. Politiet jobber nå med å finne ut av hvor mange som var involvert i selve voldshendelsen.

– Vi har avhørt flere personer i saken og tre av dem har status som mistenkte. Vi begynner å tegne oss et bilde av hva som har skjedd. Samtidig må vi jobbe med å få en slutt på denne krangelen og jobbe forebyggende, gjerne sammen med Konfliktrådet, sier Albertsen.

Krimsjefen i Fredrikstad sier at slike voldssaker hører til sjeldenhetene.

– Dette er en litt spesiell sak, særlig med tanke på at det er over et år til denne gjengen er russ. Vi har hatt litt krangling mellom russebusser tidligere også, men ikke denne typen voldshendelser, avslutter han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Elger ved E18

    To vandrende elger har ført til at E18 ved Homstvetkrysset er stengt i en kort periode, mens politiet prøver å få kontroll på dyrene.