NRK Meny
Normal

– Han ønsker å betale tilbake det han urettmessig har tatt

Mannen som er siktet for grovt underslag fra Sykehuset Østfold selger boligen for å sikre penger til et eventuelt erstatningskrav.

Sykehuset Østfold Kalnes

Sykehuset Østfold anmeldte saken til politiet den 22. desember i fjor.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

NRK meldte i januar at politiet hadde sikret store verdier i underslagssaken ved Sykehuset Østfold, der en mann er siktet for å ha underslått minst ni millioner.

Få dager etter at mannen første gang ble varetektsfengslet i fire uker, 25. desember, godkjente tingretten at politiet kunne ta arrest i eiendommen hans.

Ønsker å samarbeide

Mannen erkjenner de faktiske fohold og har nå selv tatt initiativ til å selge boligen og et motorkjøretøy.

Kristin Morch

Advokat Kristin Morch forsvarer den underslag-siktede mannen.

Foto: Ytterbøl & Co

– Han selger boligen for å samarbeide. Han har en dialog med sykehuset og politiet for å samarbeide om tilbakebetaling av det han urettmessig har tatt, forteller mannens forsvarer Kristin Morch.

Betyr det at han er forberedt på å bli dømt og få et erstatningskrav mot seg?

– Han ser for seg at det blir en straff og et erstatningskrav, og han ønsker et samarbeid siden dette er noe han vet vil komme. Det har vært en god dialog med både politiet og sykehuset om hvordan dette kan ordnes praktisk, forteller Morch.

Vil gjøre opp for seg

Sykehuset Østfold ønsker ikke å uttale seg om saken, men bekrefter at boligen er lagt ut for salg etter avtale mellom sykehuset, politiet og siktede.

Mannen ble løslatt i januar, etter at politiet hadde sikret seg nødvendige bevis i saken.

– All den tid han nå er ute og kan ordne med ting selv, så er det klart at dette er en fin løsning. Han får en oversikt over økonomi og hva som skal selges. Han vil gjerne gjøre opp for seg så godt han kan, sier forsvareren.

Etterforskes fremdeles

Morch forteller videre at de nå venter på at poltiet skal bli ferdige med etterforskningen.

– Vi venter på at politiet skal avslutte saken og utferdige en eventuell siktelse, som vi da må gjennomgå og se om det er en enighet rundt.

Politiadvokat Knut-Aleksander Hymer i Øst politidistrikt er ikke tilbake på jobb før i juli, men skriver i en sms til NRK at saken fremdeles er under etterforskning.

– Vi har ikke ytterligere kommentarer nå, skriver han videre.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Stoppet for flere lovbrudd

  En kvinne ble tatt av politiet for å kjøre mot rødt lys i formiddag, og det fikk følger for henne: Det viste seg at hun hadde såpass mange prikker fra før at hun måtte levere fra seg førerkortet. Bilen hun kjørte var ikke forsikret, så med de nye reglene for dagsbøter for uforsikrede biler og forelegg for kjøring mot rødt lys blir dette kostbart for kvinnen i 40-årene.

 • Røkke ute av kampen om Norske Skog

  Aker ute av kampen om Norske Skogs fabrikker, det skriver Dagens Næringsliv.

  Ifølge avisa trekker Kjell Inge Røkke og hans Aker seg fra kampen om å overta Norske Skog, etter at samarbeidet med hedgefondet Oceanwood surnet.

  Kjell Inge Røkke
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix