NRK Meny
Normal

Underskudd for Halden

Økonomirapporten per juni viser at Halden kommune kan gå mot et underskudd på 45 millioner kroner i 2008.

Halden kommune rådhuset
Foto: Rainer Prang / NRK

Økonomirapporten skal til behandling i formannskapet i Halden torsdag 4. september.

Tallmaterialet som rådmannen legger frem for formannskapet viser prognoser som peker i retning av at Halden kommune går mot et underskudd på 45 millioner kroner i 2008, hvis det ikke blir iverksatt korrigerende tiltak ut året, skriver Halden Dagblad.

Får ikke budsjettet i balanse

-Rådmannen har arbeidet med utredning, innføring og gjennomføring av tiltak for å tilpasse aktiviteten til de budsjettrammer kommunestyret har vedtatt.

En registrerer likevel at en ikke har fått de nødvendige vedtak i hovedutvalgene for å kunne gjennomføre et budsjett i balanse.

I tillegg har forhold som moms-refusjon, renter og lønnsoppgjør forverret situasjonen, skriver rådmannen i sine saksdokumenter i følge Halden Dagblad.

Underbalansen i kommunalavdelingen utgjør om lag 53 millioner kroner, mens merinntekter/mindreutgifter i fellesområdet utgjør om lag 8 millioner kroner.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ber folk unngå å bruke vannspreder

    Hobøl Vannverk ber på sin Facebook-side folk om å unngå å bruke vannspredere og svetteslanger, skriver Smaalenenes Avis. Vannverket viser til at det for tiden er stort vannforbruk og at de må sikre at de har nok vann om noe uforutsett skulle oppstå.

  • Se 22.55-nyhetene

    Programleder: Bengt-Eigil Ruud