NRK Meny
Normal

Unaas styrer videre på samme grunnlag

Erik Unaas fortsetter som ordfører i Eidsberg kommune. Høyre fortsetter samarbeidet med Venstre og Kristelig Folkeparti fra forrige periode.

Erik Unaas

Erik Unaas fortsetter som ordfører i Eidsberg kommune.

Foto: NRK

Valglogo

Høyre fikk 43,8 prosent av stemmene ved kommunevalget i Eidsberg og får 15 av de 35 plassene i kommunestyret. Venstre og Kristelig Folkeparti har to representanter hver, slik at de tre partiene har 19 plasser til sammen. Mandattallet for disse tre partiene er for øvrig det samme som i forrige periode.

– Vi er veldig trygge på hverandre, og har gode samtaler nå. Vi er litt privilegert med at vi kan gjøre gode vurderinger og ta kloke beslutninger, sier Unaas i en kommentar.

Kabalen er ikke lagt ennå

Det er foreløpig ikke avgjort hvem som blir varaordfører den neste perioden.

– Det er ikke noe krav fra Høyre om at vi skal ha varaordføreren. Vi ønsker en bred plattform, sier Unaas.

Det finnes muligheter for at Øivind Tønnes Reymert (KrF) fortsetter som varaordfører. Han var varaordfører i forrige periode.

Ordfører Erik Unaas åpner også for et valgteknisk samarbeid med Fremskrittspartiet når posisjonene i formannskap og hovedutvalg skal fordeles.

Unaas regner med at hele kabalen for hvordan kommunen skal styres kan være lagt etter helga.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.