NRK Meny
Normal

Ulykken på Rudskogen preger bilsportmiljøet

Trolig var det en bilbrann som fikk fører og passasjer til å gå ut av bilen, under frikjøring på banen.

Gatebil 2014 med

Gatebil 2014

Foto: Victoria Ose/NRK

Det har gått hardt innpå bilsportmiljøet at fire personer ble skadet under gatebilløpet på Rudskogen på søndag. En person pådro seg livstruende skader.

Daglig leder i Gatebil AS Hans Jørgen Andersson, sier de er svært lei seg etter ulykken.

Hans Jørgen Andersson

Hans Jørgen Andersson, Daglig leder i Gatebil AS

Foto: Petter Larsson/NRK

– Det har vært en veldig trykka stemning her. Det er jo veldig trist når noe slikt skjer. Ting kan jo gå galt og det er vi veldig lei oss for.

– Hva tenker du om at noe slikt kan skje?

– Det må vi bare se på, om det kan være noe som kan gjøres annerledes. Det er hovedsakelig familie og venner vi vil bistå nå fremover.

– Sikkerheten er svært god på Rudskogen

Ulykken på søndag skjedde under et løp for vanlige biler. Mye tyder på at det var en brann i bilen som fikk de to om bord til å stanse og forlate bilen. I følge politiet var det to biler som gikk i hverandre.

Generalsekretær i Norges Bilsportforbund, Hallgeir Raknerud sier til NRK at sikkerheten på Rudskogen er svært god, men at ulykker likevel kan skje.

Hallgeir Raknerud

Hallgeir Raknerud, generalsekretær i Norges Bilsportforbund

Foto: Norges bilsportforbund

– Det en viss risiko med all type motorsport, men det er ikke mulig å sikre seg fullstendig mot alt.

Når deltakere må forlate bilen under et løp, så er det noe man aldri kan sikre helt mot, forteller Raknerud, som understreker at Rudskogen er den sikreste og mest moderne banen vi har i Norge.

Ulykken preger hele bilsportmiljøet

Gatebil 2014 skulle etter planen pågå ut søndag, med blant annet finalen i VM i breisladd. Men etter ulykken på banen ble arrangementet avlyst. Raknerud i Norges Bilsportforbund forteller at alle blir preget når noe slikt skjer.

– Mange kjenner mange her, og det er et forholdvis lite miljø. Så dette er absolutt noe som preger alle, ikke bare i Østfold, men hele bilsportmiljøet i Norge.

Ulykke på Rudskogen
Foto: Sanne Juliane Hansson Lier/NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Gratis buss og tog for russen

  Østfoldrussen får gratis kollektivtransport i russetiden. Østfold fylkeskommune viderefører tilbudet om gratis buss og tog innenfor fylkesgrensa for russen. Målet er en mer trafikksikker russetid og samtidig gi russen gode kollektivvaner. Tilbudet gjelder fra 18 april til 18 mai.

  Russ på Fredriksten
  Foto: Sebastian Nordli/NRK
 • Ønsket å være synlige, ble svindlet

  Det var et ønske fra enkelte avdelinger i Teknisk etat i Halden kommune om å være synlige for befolkningen, som ledet kommunen inn i svindelen til Det Norske Kartselskapet. Det forteller lederen for Kommunikasjon og service, Martin Vik. Det Norske Kartselskapet skal ha svindlet 600 000 kroner fra kommunen mellom 2012 og 2013.

  Halden kommune
  Foto: Trond Øyvind Karterud / NRK