NRK Meny
Normal

– Den var overraskende stor og kraftig

Morten Vedahl var ute og kjørte i Eidsberg da en ulv krysset veien rett foran bilen hans. – Den løp ned i et skogsområde hvor flere barn og ungdom ferdes, forteller han.

Påskeaften var Morten Vedahl raskt oppe med mobilkameraet da en ulv løp ut foran bilen hans. Ulven løp videre ut i skogen i Eidsberg.

SE VIDEO: Morten Vedahl var raskt oppe med mobilkamera da ulven løp bare meter fra bilen hans.

– Det var eksotisk. Mitt første møte med ulv i det fri, forteller Morten Vedahl til NRK.

Det var Smaalenenes Avis som først skrev om saken.

Lørdag var Vedahl på vei mot Mysen da han la merke til noe i sidesynet.

– Jeg så den først på avstand, da så jeg bare noe stort og grått. Da jeg kom nærmere var det ikke noe tvil om det var en ulv. Den var overraskende stor og kraftig.

Vedahl kjørte videre, men snudde bilen i håp om å få se den rufsete skapningen én gang til.

– Den kom plutselig rett imot meg, da satt jeg klar med telefonen og fikk filmet.

Ulven løp inn et turområde

Morten Vedahl

RASK PÅ LABBEN: Morten Vedahl fikk en opplevelse uten om det vanlige påskeaften. Han var raskt oppe med mobilkameraet.

Foto: Privat

I mobilvideoen ser man ulven traske rolig over veien før den forsvinner under et autovern og ned i skogen. Skogsområdet ved Monaryggen i Eidsberg er et populært turområde, forteller Vedahl.

– Folk går der hver eneste dag. Det er mye barn og ungdom som bruker området blant annet til terrengsykling. Ulven fremsto veldig rolig og virket ikke skremt av bilen. Jeg tenkte ikke at den var skummel, men man tenker jo litt på det når en ulv dukker opp i et nabolag med mange barn.

Vedahl syns opplevelsen var spennende.

– Man forventer jo ikke å se en ulv! Det var veldig spesielt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistenker trenering

    Frp-politiker Arvid Vestvik mistenker at det er krefter som prøver å trenere utbyggingen av det gamle sykehusområdet på Cicignon i Fredrikstad. Det skriver Fredriksstad Blad. Eiendomsutvikler Kan Cao, som kjøpte området for tre år siden, trenger en dispensasjon for å komme i gang med utbyggingen, men ifølge avisen er det allerede klart at det heller ikke i planutvalgets møte 1. mars blir noe endelig vedtak. – Jeg er nesten flau over byen vår. Glipper dette prosjektet, ser jeg ikke noe alternativ, sier Vestvik.

  • Dømt for å ha slått med flaske

    En 22 år gammel mann er dømt til fengsel i fire måneder for voldsbruk. Fredrikstad tingrett fant mannen skyldig i å ha slått en mann i ansiktet med en flaske på et utested i Fredrikstad i fjor sommer. Slaget førte til at mannen fikk brudd i kinnbenet.