NRK Meny

Ulvemøte på Stortinget

Ulven er tema når en rekke landbruksorganisasjoner møter på Stortinget i dag. Organisasjonene stiller spørsmål ved om Norge i det hele tatt har noen internasjonal forpliktelse for ulven som art og krever en mer helhetlig tankegang i rovdyrpolitikken. De peker på at grunneierne mister næringsinntekter, og storsamfunnet tar ikke ansvar for det tapet lokalbefolkningen påføres. Det er uvisst hvor mange ulv det er i Østfold. En hund ble nylig drept av ulv i Hobøl.

ulvevalper
Foto: Linda Pedersen / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Sjekker hygienen ved kiosker

  Steder som serverer hurtigmat, som bensinstasjoner og storkiosker, kan nå vente seg besøk av Mattilsynet i Østfold og Follo.

  Mattilsynet sjekker renhold, personlig hygiene og om maten oppbevares som den skal.

 • Skjebnemøte for sykehusdirektør

  Det er innkalt til ekstraordinært styremøte ved Sykehuset Østfold HF mandag. Eneste sak er direktørens fremtid. Det skriver Dagens medisin.

  Sykehuset har lenge slitt med et høyt antall korridorpasienter, og et akuttmottak som er for lite. Enkelte avdelinger sliter dessuten med kapasitetsproblemer. Dette, kombinert med Ebbesens lederstil, har ført til en stadig større misnøye med ham som sykehusdirektør, skriver Dagens medisin.

  Sykehusdirektør og ambulansepersonell står ved inngangen til akuttmottaket ved Sykehuset Østfold