NRK Meny
Normal

Hundespisende ulv skutt ved norskegrensen

Svenskene har skutt en hundespisende ulv ikke langt fra norskegrensen.

Ulv skutt i Sverige

Her er ulven som ble skutt lørdag.

Foto: Länstyrelsen

Ulven ble skutt midt mellom Munkedal og Valbo Ryr, etter at länstyrelsen før jul ga lisens for felling av en ulv i området på grunn av flere hundedrap.

Les: Herrestadsvargen död

Hør: Sveriges Radio

- Ikke ulven som spiste jakthund i Halden

Svenskene tror det er ulven de kaller for Herrestadsvargen som nå er skutt.

Det har vært heftig debatt om ulvene i grensestrøkene. Spesielt etter at en jakthund ble spist i Halden i Østfold i fjor høst.

Les: Ulv spiste jakthund

Les også: Ulvejakt på trappene i Sverige

I dette området er det flere ulverevir, og den som trolig drepte hunden i Halden tilhører etter all sannsynlighet Ed/Halden-reviret, og ikke dette Herrestadsreviret.

Kan ikke felle flere ulver på svensk side

Nå kan imidlertid ikke svenskene felle flere dyr.

- Det er kun gitt fellingstilatelse på dette ene dyret. Hvis det skal komme flere fellingstillatelser må vi få dokumentasjon på nye tamdyr som tas av ulv, sier rovdyrsansvarlig Robert Anderson i Vestra Götaland.

Kommenter saken under kartet:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Må betale ny asfalt

    En huseier i Halden er dømt til å betale kommunens utgifter til asfaltering, etter at mannen skar et hull i asfalten utenfor sin egen eiendom. Han forklarte at han lagde hullet fordi mange kjører på venstre side av veien forbi eiendommen hans.

  • Viken-hovedsete nær Oslo

    Hovedadministrasjonen i Viken bør ligge vest for Oslo, på Lysaker eller i Sandvika. Men 25 prosent av administrasjonen bør lokaliseres i Nedre Glomma-området i Østfold. Dette går fram av et forslag som fylkesordførerne i Østfold, Akershus og Buskerud legger fram på et felles fylkestingsmøte i dag.