Hundespisende ulv skutt ved norskegrensen

Svenskene har skutt en hundespisende ulv ikke langt fra norskegrensen.

Ulv skutt i Sverige

Her er ulven som ble skutt lørdag.

Foto: Länstyrelsen

Ulven ble skutt midt mellom Munkedal og Valbo Ryr, etter at länstyrelsen før jul ga lisens for felling av en ulv i området på grunn av flere hundedrap.

Les: Herrestadsvargen död

Hør: Sveriges Radio

- Ikke ulven som spiste jakthund i Halden

Svenskene tror det er ulven de kaller for Herrestadsvargen som nå er skutt.

Det har vært heftig debatt om ulvene i grensestrøkene. Spesielt etter at en jakthund ble spist i Halden i Østfold i fjor høst.

Les: Ulv spiste jakthund

Les også: Ulvejakt på trappene i Sverige

I dette området er det flere ulverevir, og den som trolig drepte hunden i Halden tilhører etter all sannsynlighet Ed/Halden-reviret, og ikke dette Herrestadsreviret.

Kan ikke felle flere ulver på svensk side

Nå kan imidlertid ikke svenskene felle flere dyr.

- Det er kun gitt fellingstilatelse på dette ene dyret. Hvis det skal komme flere fellingstillatelser må vi få dokumentasjon på nye tamdyr som tas av ulv, sier rovdyrsansvarlig Robert Anderson i Vestra Götaland.

Kommenter saken under kartet:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil gi en million til Inspiria

    Sarpsborg kommune bør øke det økonomiske tilskuddet til Inspiria Science Center AS, foreslår rådmannen. Vitensenteret har hatt økonomiske problemer i flere år og det ventes å bli enda vanskeligere fra neste år når selskapet må begynne nedbetaling av et stort lån.
    Sarpsborg bør øke tilskuddet med én million kroner de neste tre årene, under forutsetning av at fylkeskommunen gjør det samme, lyder forslaget.