NRK Meny
Normal

Ulv i sentrum

Det var trolig en ulv som ble observert i nærheten av Mysen sentrum i går kveld.

Ulv

Arkivfoto

Foto: Løchen, Per / SCANPIX

Torbjørn Tveter i Statens Naturoppsyn sier det er sannsynlig at det var ulv som forvillet seg nesten helt inn til Mysen sentrum onsdag kveld.

Ulven ble observert ved Folkenborg museum.

Ulv i området

Tveter har flere spor etter en enslig ulv som har hatt tilhold i områdene omkring.

- Det er observert og ulv i Marker og vi har sporet ulv i Trømborg-fjella, så det er en ulv som vandrer rundt i området, sier Torbjørn Tveter.

- Umulig å finne spor

Det er imidlertid ikke mulig å finne spor på jordene etter ulveobservasjonen.

- Vi får ikke undersøkt om det virkelig var en ulv i Mysen sentrum. Det er håpløst å spore på grunn av det kraftige regnværet. Vi får vente på neste observasjon, sier Tveter.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Prøvde å smugle butikkinnredning

    En estlender ble i går ettermiddag stanset med 17 kolli med butikkinnredning på vei inn i landet over Ørje. Innredningen skulle videre til et firma, opplyser sekssjonssjef Gro Lene Gundelsby ved Ørje tollsted til NRK. Varene er deponert, slik at firmaet kan hente de senere hvis det blir klart at de har handlet i god tro. Sjåføren må betale et forelegg på 25.000 kroner, opplyser politiet til Smaalenenes Avis.

  • Dømt for seksuell omgang med barn

    En mann fra Buskerud er i Halden tingrett dømt til 14 års forvaring, for flere tilfeller av seksuell omgang med mindreårige. Mannen brukte sosiale medier til å komme i kontakt med unge jenter, og manipulerte flere av dem for å skaffe seg seksualiserte bilder og seksuell kontakt. Han ble frikjent for syv tiltaltepunkter, som handler om vold og trusler. Advokaten hans, Knut Angrim Øvergaard, sier straffeutmålingen vil bli anket.