Ulv bet ihjel jakthund

Jakthunden Aras skrek til, da skjønte eieren at noe galt var fatt.

Hund drept av ulv

Her ser vi hunden som ble drept i Halden.

Dramaet skjedde under jakt ved Kornsjø i Halden ved 16-tiden lørdag ettermiddag.

Ulv på 70 kilo

Hundeieren, Morten Johan Olsen, beskriver ulven som stor, og anslår at den må ha vært mellom 60 og 70 kilo.

Jegeren har to hunder av samme rase. Begge var med på jakt-turen, og mens den ene ble bitt ihjel, jaget den andre hunden bort ulven, som etterhvert flyktet fra stedet.

– Det var en vanlig jakttur. Hundene sprang løs og plutselig hørte jeg hunden skrek til, da skjønte jeg hva som var i ferd med å skje, sier Olsen, som løp avgårde mot ulven og hundene.

– Jeg ble mektig overrasket over størrelsen. Den raget adskillig høyere en hundene som har en mankehøyde på om lag 60 centimeter. Den virket fryktløs og som en effektiv drapsmaskin, sier Olsen til NRK.

Bilder av hundekadaveret: Hund drept av ulv

– Frykter menneskeliv kan gå tapt

Eieren synes det hele er tragisk. Han har lagt ned mye arbeid i å oppdra hunden, som var premiert både som jakthund og utstillingshund.

– Jeg synes jo også jeg må få lov til å stille et spørsmålstegn rundt viltforvaltningen. Jeg tror ikke politikerne er klar over hva dette går ut på. Jeg tipper jeg var omlag 200 til 300 meter unna ulven.

– Den virket fryktløs og jeg tror menneskeliv kan gå tapt i et slikt basketak en gang, sier Olsen.

Fordobling av ulvebestanden

Sist vinter sporet Jan-Erik Eggen og svenske observatører fem ulver i Halden Dalsland-flokken. I tillegg ble det rapportert om streifulv i Trømborgfjella og i Aremark.

- Vi ventet yngling i Halden Dalsland-flokken, men det var litt overraskende at det ble så mange som åtte valper, sier Eggen.

Litt avhengig av ulvetispas alder føder ulvene vanligvis ikke så mange valper i ett kull.

- Alfaparet i Halden Dalsland-flokken streifer frem og tilbake over grensen, men vi har indikasjoner på at de åtte valpene er født i Norge, sier Eggen til NRK.

– Aldri vært så mange i nyere tid

Tidligere hadde Østfold den såkalte "Mosse-flokken", og det var ulv i Halden Dalsland-flokken og i Rømskog.

- Det kan ha vært flere ulv den gang "Mosse-flokken" var på sju-åtte dyr, men i nyere tid har vi ikke hatt så mange ulver i Østfold, som det ser ut til å være akkurat nå, sier Eggen, og forutsetter da at de åtte valpene, som er sett ved Søndre Boksjø i Halden, overlever.

Les også:

(Kommenter under videoen)

Se også:

Video nsps_upload_2009_10_1_19_23_54_3017.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.