NRK Meny
Normal

Ulovlig billettsalg før cupfinalen

Sandefjord Fotball planla å selge ulovlige cupfinalepakker, men ble stoppet av Forbrukerombudet og Norges Fotballforbund.

Ullevål stadion
Foto: Tor Richardsen, Richardsen, Tor

Sandefjord Fotball planla å selge ulovlige cupfinalepakker, hvor man la til et skjerf og et administrasjonsgebyr til totalt 200 kroner på cupfinalebillettens originalpris.

Norsk Supporterallianse gjorde Vestfold-klubben kjent med at det var ulovlig, men var det først da Nettavisen tok kontakt med styreleder Øystein Ulsnæs, at droppet de planene.

Vil ha dekket merutgifter

Sandefjord Fotball ønsker fortsatt at kjøpere av billettpakken betaler  50 kroner i administrasjonsgebyr for å dekke det de mener er merutgiftene som følger av billettsalget.

Klubben har fått 5 800 av de i alt 13 000 billettene som skal fordeles mellom supportere fra Fredrikstad og Sandefjord.

Norsk Supporterallianse har påpekt at de mener  300 000 kroner er vel mye inntekt for to ukers arbeid med billettsalg, men Sandefjord Fotball la det døve øret til.

FFK praktiserer ikke en slik ordning med gebyrer, men styreleder i Sandefjord Fotball, Øystein Ulsnæs, hevder i følge Nettavisen at de følger en praksis alle andre bedriver.

Også tidligere har Sandefjord-klubben blitt irettesatt av fotballforbundet knyttet til billettsalg. I forbindelse med landslagets oppgjør mot Moldova tok klubben et ulovlig administrasjonsgebyr.

- Det var kun tre billetter, og det var en feiltakelse av klubben, sier Ulsnæs.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker Norgesmestere i innebandy

    Det var Greåker som stakk av med NM-tittelen etter at de slo Sveiva på straffer i finalen i Ekeberghallen. Kampen endte 4-4 etter full tid. Greåker scoret på tre av sine straffer, mens Sveiva bommet på alle. Dermed kan sarpingene juble for sin første NM-seier på ni år.

  • Straffer i NM-finalen

    Greåker og Sveiva scoret to mål hver i den tredje perioden i NM-finalen i innebandy for menn, men ingen av lagene klarte å finne veien til målet i spilleforlengelsen. Finalen skal dermed avgjøres på straffer. Niklas Nordh og Martin Moeskau Lilleby sto bak de to målene i tredje periode.