Normal

Ulovlig billettsalg før cupfinalen

Sandefjord Fotball planla å selge ulovlige cupfinalepakker, men ble stoppet av Forbrukerombudet og Norges Fotballforbund.

Ullevål stadion
Foto: Tor Richardsen, Richardsen, Tor

Sandefjord Fotball planla å selge ulovlige cupfinalepakker, hvor man la til et skjerf og et administrasjonsgebyr til totalt 200 kroner på cupfinalebillettens originalpris.

Norsk Supporterallianse gjorde Vestfold-klubben kjent med at det var ulovlig, men var det først da Nettavisen tok kontakt med styreleder Øystein Ulsnæs, at droppet de planene.

Vil ha dekket merutgifter

Sandefjord Fotball ønsker fortsatt at kjøpere av billettpakken betaler  50 kroner i administrasjonsgebyr for å dekke det de mener er merutgiftene som følger av billettsalget.

Klubben har fått 5 800 av de i alt 13 000 billettene som skal fordeles mellom supportere fra Fredrikstad og Sandefjord.

Norsk Supporterallianse har påpekt at de mener  300 000 kroner er vel mye inntekt for to ukers arbeid med billettsalg, men Sandefjord Fotball la det døve øret til.

FFK praktiserer ikke en slik ordning med gebyrer, men styreleder i Sandefjord Fotball, Øystein Ulsnæs, hevder i følge Nettavisen at de følger en praksis alle andre bedriver.

Også tidligere har Sandefjord-klubben blitt irettesatt av fotballforbundet knyttet til billettsalg. I forbindelse med landslagets oppgjør mot Moldova tok klubben et ulovlig administrasjonsgebyr.

- Det var kun tre billetter, og det var en feiltakelse av klubben, sier Ulsnæs.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Skulle dyrke cannabis

  To menn i 20-åra fra Trøndelag kan vente seg en større bot etter å ha blitt stoppet på svinesund i helga. Bilen de kjørte var fullasta med utstyr til dyrking av cannabis. De to unge mennene fortalte tollerne at de skulle dyrke tomater, men ble ikke trodd.

  Dyrkningsutsyr cannabis
  Foto: Tolletetan
 • Liten begeistring for Viken

  Folk er likegyldige til det nye fylket Viken, mener markedsføringsekspert. Over en million har sett musikkvideoen "Trønder", som markerte sammenslåingen av Nord- og Sør-Trøndelag. Viken får 1,2 millioner innbyggere, men bare 1000 personer følger fylket på Facebook og Twitter.Trond Blindheim ved Høyskolen Kristiania mener Viken bare kan gi opp å skape engasjement rundt sammenslåingen.

  Fylkesordførerne i det kommende Viken-fylket
  Foto: Tordis Gatueplass / NRK