NRK Meny
Normal

Uklart når det kan ryddes i Vestby

Eksperter skal nå i gang med å skaffe seg et overblikk over skadene og faren for nye kollapser på Vestby mølle og kornsilo.

Kornsilo i Vestby sprakk
Foto: Lotte Olsen / NRK

Minst 600 tonn mathvete har rent ut, etter at kornsiloen revnet i 0730-tiden. Østfoldbanen er stengt i begge retninger, og togpassasjerene fraktes med buss mellom Moss og Ås, etter det NSB melder.

Det er ikke meldt om personskader etter kollapsen ved Vestby mølle.

Gikk bra med de ansatte

– Det smalt bra, ja, det sier Camilla Godager, som var en av de tre som var på jobb på Vestby mølle og kornsilo da siloen revnet.

– Det har gått bra med alle sammen.

Foreløpig kan ikke noen si hvor lang tid det tar før området er sikret, og ryddearbeidet kan starte.

– Vi venter på noen eksperter på silo, for å få et overblikk over når det er trygt å begynne opprydningsarbeidet. Området er sperret av.

Det er en til som lekker, men foreløpig ser det ikke ut som om det er noen fare, Camilla Godager, møllearbeider.

– Det kan vi ikke. Vi må bare vente på og høre hva ekspertene sier. De skal skaffe seg et overblikk over når det er trygt å begynne opprydningsarbeidet. De har nettopp kommet, sier Godager.

Hun bekrefter også at det lekker fra en silo til.

– Det er en til som lekker, men foreløpig ser det ikke ut som om det er noen fare, sier Godager.

Imens: Buss for tog

Det er ikke sikkert Østfoldbanen blir åpnet igjen før ettermiddagsrushet starter, sier Østfoldbanens strekningsleder Terje Andersen.

Østfoldbanen er stengt i begge retninger ved Vestby fordi en kornsilo har revnet. 400 tonn korn har rent ut på toglinja. Politi og brannvesen er på stedet.
Dette medfører store forsinkelser utover formiddag og NSB jobber nå med å få satt opp alternativ transport.

I halv ni-tiden sto et hundretalls togreisende og ventet på buss nordover fra Moss.

– Vi har satt i gang pendelen mellom Ås og Moss og Oslo S og Moss, forteller Erik Lødding i NSBs informasjonsstab.

– Vi anbefaler kundene å møte opp på stasjonene, men det vil være noe forsinkelse all den tid bussene kjører saktere enn toget.

– Forsinkelsene fra tidligere, da vi måtte vente på at bussene skulle komme på plass, er innhentet. Nå på formiddagen er det også et mindre antall reisende, fortsetter Lødding.

– Vi fortsetter med buss til vi får høre at det er OK å kjøre tog forbi stedet. Det kan ta litt tid, men flere detaljer om det har jeg ikke.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: