Normal

Ukjent oljetank i skipsvrak

Mannskapene som tømmer krigsvraket 'Nordvard' har fått seg en overraskelse. En hittil ukjent oljetank er funnet inne i vraket i Mossesundet.

Nordvard lekker olje i Mossesundet

Tømmingen av Nordvard skulle vært ferdig ved årsskiftet, men skipet inneholder langt mer olje enn forventet.

Det skriver Moss Avis. Tanken var ikke merket av på tegningene, og å tømme den er er svært komplisert og tidkrevende, sier miljøvernsjef i Moss kommune, Knut Bjørndalen til avisa.

Tømmingen vil ta lengre tid

For å tømme denne ukjente tanken må dykkerne skjære gjennom både skrog og to skott. Dette vil gjøre at operasjonen med å tømme vraket vil ta enda lengre tid.

Tømmingen av 'Nordvard' skulle vært ferdig ved årsskiftet, men skipet inneholder langt mer olje enn forventet.

Skipet ble senket i 1944, og vraket ligger på 35 meters dybde utenfor Moss.

Flere overraskelser?

Dykkerne som tømmer skipsvraket Nordvard i Mossesundet for olje, borrer seg i dag gjennom skroget og to skott for å finne ut om det er flere brenseltanker om bord. En skisse av Nordvard viser at båten kan være ombygd med en eller flere tanker for ubåt-brensel- i tillegg til oljetankene som nå er tømt.

- Disse finnes det ingen tegninger av, forteller prosjektleder i Kystverket, Tore Halvorsen.

- Det som er et problem her er at det ikke foreligger tegninger mht. de ombyggingene som skjedde under krigen. Dette er vi i ferd med å kartlegge så godt vi klarer.

- Er det dermed ikke sikkert at dere kan tømme vraket?

- Nei, det sier jeg ikke. Vi gjør alt i vår makt til å få oversikt over den tanken, sier Halvorsen.

Prosjektlederen kan ikke foreløpig si om det blir dyrere å få tømt vraket av 'Nordvard'.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Østfoldbanen er åpen

    Treet som hadde falt over togskinnene er fjernet, og Østfoldbanen var åpent for trafikk igjen mellom Fredrikstad og Råde i 21.30-tida, melder Bane Nor på Twitter. Mellom Moelv og Lillehammer er det redusert hastighet på grunn av flomfare, melder NSB.

  • Togtrafikken stengt

    Som følge av treet som falt over toglinjen i Fredrikstad er togtrafikken mellom Råde og Fredrikstad midlertidig stanset., melder Bane NOR.