NRK Meny
Normal

Dette er ukas høydepunkter fra NRK Østfold

Eldrebølgen inntok redaksjonen til Fredriksstad Blad og det var Sabeltann-fest på kinoen. Dette bør du få med deg fra uka som gikk.

NRK Østfold
Foto: Fotomontasje/NRK

I helgene fremover kommer vi til å legge ut utvalgte saker fra radio og tv i NRK Østfold, så du kan kose deg med ukas perler om igjen.

Pensjonister lager historisk avis

I én uke har 15 pensjonister inntatt redaksjonen til Fredriksstad Blad. De har fått frie tøyler til å lage en historisk utgave av avisen i forbindelse med den internasjonale dagen for eldre 1. oktober.

 I morgen får Fredriksstad blads lesere journalistikk av fin gammel årgang. For selv om nyhetene er ferske er det reportere av XO-utgaven som står for innholdet på selveste eldredagen. Men å være journalist i en alder av 84 byr på utfordringer.

Et fengslende møte

Fengselsdirektør Are Høidal i Halden fengsel gav aldri opp troen på «Norges farligste mann» Trond Henriksen.

I 30 år har Trond og Are fulgt hverandre. På hver sin side av loven. Les historien om det spesielle forholdet her:

Trond Henriksen og fengselsdirektør Are Høidal
Foto: Per-Jørgen Olsen/NRK

Flyhistoriens voktere

De har blikket fast festet på himmelen, fascinert over alt som kan fly.

Rygge flyhistoriske forening har som mål å ta vare på alt som har med den gamle flystasjonen å gjøre. Møt gutta i foreningen her!

Nå til en gjeng i en hangar på Rygge militære flyplass. De har blikket fast festet mot himmelen, fascinert over alt som kan fly. Rygge flyhistoriske forening har som mål å ta vare på alt som har med flystasjonen å gjøre.

Fant redningsmannen etter 15 år

I 1999 falt den da fire år gamle Samuel Schei Medrano i Glomma og var nær ved å drukne.

15 år gikk før familien endelig fikk vite hvem som reddet gutten opp av vannet. Det ble et svært sterkt møte mellom far, sønn og redningsmannen Odd Villy Arnesen.

Det ble et følelsesladet møte da Fredrikstad-mannen, Odd Villy Arnesen, møtte 4-åringen han reddet fra å drukne - for femten år siden. Odd kom tilfeldigvis forbi da det fatale skjedde, og etter redningsdåden har de to ikke sett hverandre.

Safia, ridder av første klasse

Hun har brukt egne erfaringer i kampen mot tvangsgifte og kjønnslemlestelse.

Denne uken fikk Safia Abdi Haase fra Halden St. Olavs orden i kampen mot vold mot kvinner.

Safia Abdi i TV-aksjonen
Foto: Jørgen Gangstøe / NRK

Sabeltann-fest på kinoen

Det var haugevis av små og store barn utkledd som helten Kaptein Sabeltann, da Fredrikstad Kino inviterte til fest i forbindelse med Norgespremieren på Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama.

I helgen var det Norgespremiere på Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama. I Fredrikstad var det Sabeltann-feber med mange barn utkledd som pirater.

Gründercamp på Hafsrød Gård

Langt inne i Haldenskauen ligger Hafsrød Gård. Der inviterte de denne uken 30 studenter til gründercamp for å få litt sving på sakene på og rundt gården.

Reporter Per-Jørgen Olsen tok turen ut til gården - uten GPS. Hør hvordan det gikk her:

 : Grundercamp på Hafsrød

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.

  • Østfoldinger i landslagstropper

    Fetterne Tarik og Mohamed Elyounoussi er med i troppen til privatlandskampene mot Island og Panama. Det opplyste Norges Fotballforbund i dag.

    Isabell Herlovsen er med i troppen til kvinnelandslagets VM-kvalifiseringskamper mot Irland. Det samme er Ina Gausdal fra Sarpsborg. Uttaket ble offentliggjort tirsdag.