NRK Meny
Normal

Ugyldig oppsigelse av overlege

Sykehuset Østfold hadde ingen grunn til å si opp overlege Elisabeth Hegstad, konkluderer retten.

Elisabeth Hegstad - overlege Sykehuset Østfold

Elisabeth Hegstad.

Foto: Tobias S. Martinsen / NRK

Det slår Moss Tingrett fast.

Sykehuset må betale 750.000 kroner

Sykehuset må betale legen over 750 000 kroner i oppreisning og saksomkostninger. Samtidig blir oppsigelsen gjort ugyldig.

Elisabeth Hegstad er svært fornøyd, ifølge hennes advokat, Tormod Dege.

– Nå håper jeg sykehuset slår seg til ro med avgjørelsen, slik at hun igjen kan komme tilbake i operativ virksomhet. Det er til det beste for både pasientene og Hegsatad selv, sier Dege til NRK.no.

– Har ikke sett dommen

Elisabeth Hegstad, som jobber som overlege ved Sykehuset Østfold i Moss ble umiddelbart utestengt fra arbeidet sitt etter en operasjon i januar i fjor.

Senere ble hun sagt opp, noe sykehusets ledelse begrunnet med at legen skal ha satt pasienters liv og helse i fare. Oppsigelsen ble også begrunnet med at Hegstad var vanskelig å samarbeide med.

Overlegens kollegaer i Moss har støttet Hegstad og hun selv har hele tiden ønsket jobben tilbake.

Sykehuset Østfolds advokat Rasmus Asbjørnsen, sier han foreløpig ikke har sett hele dommen, bare slutningen. Han vil derfor ikke kommentere om sykehuset anker.

Les: Lege-advokat ber om våpenhvile

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Forsøkte smugle valper

    5 hundevalper av typen Mops ble i helgen forsøkt smuglet over grensen på Svinesund. Tollvesenet kom over valpene da en ungarskregistrert bil ble stoppet i en rutinekontroll. Dette var valper som skulle selges i Norge sier Wenche Fredriksen, kontorsjef i Tollregion Øst-Norge. Valpene ble levert til Mattilsynet.

  • Søker benådning for konedrap

    Norges eldste soningsfange har søkt om benådning. Mannen som er 83 år gammel ble for to år siden dømt til ubetinget fengsel i 13,5 år, etter å ha drept sin kone med gevær. Drapet skjedde i parets hjem i Sarpsborg, men mannen har hele tiden bedyret at det var et uhell. Mannens advokat Harald Otterstad, skriver i søknaden om benådning at den 83 år gamle mannens helsetilstand stadig forverres.

    Drap på Grålum i Sarpsborg
    Foto: Sebastian Nordli/NRK