NRK Meny
Normal

UDI lover bedre trygghet ved asylmottaket

UDI lover bedre sikkerhet for både beboere på Nordbybråten transittmottak og naboer.

Masseslagsmål på Nordbybråten asylmottak

På Folkemøtet mandag kveld ble det klart at det skal bli kameraovervåking ved gjerdene til mottaket, det skal settes opp bedre gjerder, og bemanningen på mottaket skal økes.

Foto: Vidar Tangerud

Flere tiltak skal nå settes i gang for å bedre sikkerheten ved asylmottaket i Våler.

På Folkemøtet mandag kveld ble det klart at det skal bli kameraovervåking ved gjerdene til mottaket, det skal settes opp bedre gjerder, og bemanningen på mottaket skal økes.

Det skal også startes opp med nærmiljøpatruljering, det vil si at biler patruljerer i området rundt asylmottaket.

Ber om varetekt

Politiet ber tirsdag om varetektsfengsling for to av de åtte tsjetsjenerne som er siktet etter angrepet mot Nordbybråten transittmottak torsdag.

- De seks andre som er siktet i saken, er løslatt med meldeplikt, sier Fremstad. De er fortsatt siktet i saken, sier lensmannen.

Vitner

En av de tre kvinnene som skal ha blitt utsatt for vold i forkant av angrepet, har meldt seg for politiet.

- Vi har fått etablert telefonkontakt med henne, og vi håper å få tak i de to andre i løpet av mandag. Det er veldig viktig for oss å få deres historie, for å finne ut om det er årsaken til det som skjedde torsdag, forteller lensmannen.

En bagatellmessig konflikt om barnebråk mellom tsjetsjenske og kurdiske kvinner ved mottaket skal ha ledet til at de tsjetsjenske kvinnene ble truet og slått av flere kurdiske menn, ifølge VG.

Pågrepet lørdag

De to som vil bli begjært varetektsfengslet, er i 20-årene. Begge er ifølge politiet identifisert som gjerningsmenn av vitner ved mottaket.

De to personene ble pågrepet lørdag etter at de kom kjørende til mottaket i bil sammen med en tredje person. Den siste i bilen er også siktet. De fem andre ble pågrepet fredag morgen. En av disse ble løslatt lørdag.

Fremstad utelukker ikke nye pågripelser i løpet av uka.

Åtte siktet

I alt åtte personer er siktet for legemsbeskadigelse, samt paragrafen som omhandler at angrepet er begått i fellesskap, etter at en stort antall personer utenfra angrep beboere på mottaket med jernstenger og kniver torsdag i forrige uke.

23 beboere ble skadd. Ingen av dem skal ha fått alvorlige skader.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se TV-nyhetene 22.55