NRK Meny
Normal

Uavklart om fjerde ferge

Bastø Fosen har ennå ikke svart på om de kommer til å sette inn en ekstra ferge i sommer. I mens venter mange i kø og ferietrafikken øker.

Bastøfergen

Bastø Fosen drøyer med å sette inn en fjerde ferge.

Foto: Rainer Prang / NRK

Hver dag står et stort antall kjøretøy igjen på kaia i Moss, og Bastø Fosen skal i følge fergekonsesjonen sette inn en fjerde ferge når det står igjen mer enn seks biler på kaia i snitt.

Siden i vinter har selskapet vært i dialog med Vegdirektoratet om en ekstra ferge - og tidligere i juni fikk Bastø Fosen en ukes frist på å svare på om de kan skaffe en ferge til.

Venter svar

Dette svaret lar vente på seg, men kilder i Vegdirektoratet sier tirsdag at de har håp om at Bastø Fosen øker med en ferge i starten av juli.

På telefonhenvendelse fra NRK Østfold svarer direktør for Bastø Fosen, Olav Brein, kort at de ikke har noe å melde ennå. Mer vil han ikke ut med.

Trolig må fergeselskapet forsøke å finne en disponibel ferge i selskapet et annet sted i landet som kan settes inn mellom Moss og Horten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Olav Brein

Direktør Olav Brein i Bastø Fosen har ennå ikke kommet med løfter om en fjerde ferge, til tross for at konsesjonen krever dette.

Foto: Per Foss / NRK

Politikertvil

Et flertall av politikerne i Moss har imidlertid gått i mot en fjerde ferge, fordi de mener det vil skape mer trafikk gjennom sentrum av Moss.

Høyre mener en fjerde ferge vil ta unna trafikken raskere enn i dag.

Arbeiderpartiet, som har ordføreren i Moss, mener det ville vært bedre å lede trafikken i økende grad via Color Line mellom Strømstad og Sandefjord, eller gjennom Oslofjordtunnelen.

Gruppeleder for Høyre, Tage Pettersen, tar hardere i overfor Bastø Fosen.

– Det er på tide at Bastø Fosen oppfyller konsesjonskravet etter at de har trenert en fjerde ferge i flere år, sa Pettersen til NRK Østfold sist uke. Han mener fergeselskapet ikke har noe å tjene på å sette inn en fjerde ferge mellom Moss og Horten, og derfor heller ikke prioriterer dette.

Mest trafikkert

Bastø-sambandet er Norges største fergestrekning etter trafikktall, og har hatt en jevn økning i trafikken de siste åra.

Dette medfører et regelmessig trafikk-kaos gjennom sentrum av Moss. På Hortensiden ledes trafikken utenom sentrum.

Vegdirektoratet utreder for tiden en fast veiforbindelse over Oslofjorden som på sikt skal gjøre hele fergesambandet overflødig.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra Østfold 22:55

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokka 22:55.
  • Ba sint mann om å gå

    Politiet har bortvist en sint mann i en butikk på Brødløs i Halden. Mannen var ikke ønsket der etter tidligere hendelser.