Uavgjort på Ullevaal

Kampen mellom Sarpsborg 08 og Vålerenga endte 2-2, etter noen dramatiske sluttminutter på Ullevaal.

Kjartansson ser oppgitt foran seg med armene hengene langs kroppen

Eliteseriens toppscorer Viðar Örn Kjartansson ble utvist etter å ha dyttet Sarpsborg 08-spilleren Steffen Ernemann.

Sarpsborg 08 slo Vålerenga 3-0 på hjemmebane sist lagene møttes, men på Ullevaal stadion har ikke sarpingene vunnet over Oslo-klubben.

Eliteseriens 19. runde endte med resultatet 2-2, og sarpingene har dermed fortsatt til gode å vinne over Vålerenga på Ullevaal stadion

Poengdeling på bortebane

Etter en lite begivenhetsrik første omgang er det VIF-spiller Viðar Örn Kjartansson som fører Vålerenga opp i ledelsen på straffespark etter 50 spilte minutter.

Foranledningen til straffesparket er at Kjartansson skal ha blitt holdt i tryøa av Bergem, etter at islendingen har gitt Sarpsborgspilleren et dytt.

I 54 spilleminutt klarerer Sarpsborg 08-spiller Tom Erik Breive et langt frispark, og treffer så ballen på halv volley, før det går i mål.

16 minutter senere fører Vålerengas Ghayas Zahid Oslo-laget nok en gang opp i ledelse.

Sarpsborg 08 svarer 12 minutter senere når Kristoffer Tokstad header inn til utligning på frispark fra Breive.

Han scorer med det kampens siste mål, og det ender 2-2 på Ullevaal.

Direkte rødt til Kjartansson

Kjartansson

Det ble noen dramatiske sluttminutter på Ullevaal, da eliteseriens toppscorer Vidar Örn Kjartansson måtte forlate banen etter å ha fått et direkte rødt kort.

Utvisningen kom overtid i andre omgang etter en duell med Sarpsborgs 08-spilleren Steffen Ernemann.

Dommeren mener Kjartansson kneer Ernemann etter kamp om ballen, og gir 19-målsscoreren direkte rødt kort.

– Jeg kan ikke spille i tippeligaen hvis jeg får rødt kort for dette. Jeg er veldig overrasket, sa en oppgitt Kjartansson etter kampen.

– Jeg er ikke typen som filmer meg til fordeler. Når man gjør noe slikt uten at ballen er i nærheten, så er rødt kort greit, parerte Ernemann.