Sarpsborg klarte uavgjort mot serielederen

Sarpsborg 08 klarte til slutt 2-2 hjemme mot serieleder Ranheim. Nicolay Solberg og Morten Giæver ble heltene for hjemmelaget.

Blir det jubel for Hoås og S08?

Øyvind Hoås og Sarpsborg 08 klarte 2-2 hjemme mot serieleder Ranheim.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Det begynte derimot ikke bra for de blåstripete fra Sarpsborg. Etter kun fem spilte minutter stanget Robert Stene bortelaget i ledelsen.

Etter det tok hjemmelaget litt over, men slet med å komme til de helt store sjansene. Ranheim forsvarte seg godt og lå kompakt i forsvar.

Det ble ingen flere mål i første omgang og lagene gikk til pause på stillingen 0-1.

Underholdende andreomgang

De siste 45 minuttene tok opp der hvor de første hadde sluttet. Sarpsborg presset på, men det var Ranheim som skulle få scoring. Denne gangen ved Bendik Bye.

Eirik Malmo skrudde corneren inn i feltet, og Sarpsborg-keeper Haraldur Björnsson bokset ballen vekk.

Boksingen ble derimot ikke den klareringen han hadde håpet på, og etter litt klabb og babb kunne Bye banke ballen i mål fra kort hold, og dermed stod det 0-2 til serielederen.

Derfra så det ut til å gå mot en komfortabel Ranheim-seier, og vertene slet voldsomt etter 0-2-scoringen.

Sarpsborg 08 kom tilbake

Likevel klarte hjemmelaget å mobilisere noen krefter, men det var en straffe som ga Sarpsborg-spillerne et løft.

Etter en lang ball fra kaptein Ole Christoffer Heieren Hansen, kolliderte Øyvind Hoås med en Ranheim-forsvarer og ble tildelt straffe.

Den ekspederte Morten Giæver sikkert i mål, og dermed var det kamp på Sarpsborg Stadion igjen.

Derfra var det hjemmelaget som styrte showet, og etter 84 minutter fikk de betalt for slitet.

Innbytter Mohamed Elyounoussi driblet nydelig vekk to Ranheim-spillere og la ballen ut til Nicolay Solberg, som iskaldt chippet ballen over Ranheim-keeper Even Barli.

Det ble ingen flere scoringer, og kampen endte 2-2, noe som kan sies å være fortjent etter en jevnspilt match.

NRK anbefaler

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Østberg foreløpig på 7. plass

  Rallykjører Mads Østberg fra Fredrikstad og kartleser Ola Fløene ligger på 7. plass etter den første dagen i årets åttende VM-runde i rally i Finland. Det skriver presseansvarlig i en e-post. Østberg sier det er tøffe løp. – Det kjøres rett og slett fortere. Jeg har kjørt dette løpet siden 2006, det blir 11. gang i år, og jeg kan med sikkerhet si at det aldri har vært så hard konkurranse som det er nå, sier han. Løpet ledes av Kris Meek, Jari Matti Latvala er på andreplass, og Andreas Mikkelsen på tredjeplass.

  Mads Østberg
  Foto: McKlein / M-Sport Media
 • Sarpsborg på Sommeråpent i kveld

  I kveld vil tusenårsjubilanten Sarpsborg sette sitt preg på Sommeråpent på NRK1 klokken 21.30. Både Øistein "Blyant" Kristiansen, statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe og historiker Trond Svandal er gjester hos Tore Strømøy på Tjuvholmen i Oslo. Det blir også en tur innom Sarpsborg for å føle på stemningen.

  Sommeråpent 2016
  Foto: Julia Marie Naglestad