NRK Meny
Normal

Tvinges til å si opp

Sp-nestleder Anne Beathe Tvinnereim tvangsflyttes fra jobben i Utenriksdepartementet.

Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim

FIKK IKKE FORTSETTE. Anne Beathe Tvinnereim bekrefter overfor VG at hun i utgangspunktet ønsket å fortsette i jobben i UD.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB Scanpix

Tvinnereim, som opprinnelig er fra Halden, ble i april i år valgt til 2. nestleder i Senterpartiet etter kampvotering mot Ola Borten Moe om vervet som 1. nestleder.

I følge VG bad hun selv personsalseksjonen i Utenriksdepartementet om en vurdering av om hennes nye rolle som toppleder i Senterpartiet kunne medføre inhabilitet.

Konklusjonen har blitt at hun må ut av sin stilling i Midtøsten-seksjonen i Utenriksdepartementet.

Les også:

Ikke forenlig med verv

I brevet fra UDs personalseksjon til Tvinnereim konkluderes det med at det ikke er forenlig å ha nestlederverv i et politisk parti samtidig som man har tjenestemannsstilling i et departement, skriver VG.

Hun fikk tilbud om ny stilling som seniorrådgiver i Direktoratet for utviklingshjelp, der hun begynte i forrige uke.

Anne Beathe Tvinnereim bekrefter overfor VG at hun i utgangspunktet ønsket å fortsette i jobben i UD.

Les også:

Habilitetshensyn

Kommunikasjonssjef Frode Andersen i UD understreker overfor VG at politisk ledelse i departementet ikke har vært involvert i beslutningen om å flytte Tvinnereim.

Personalseksjonen gir uttrykk for at det ikke er noe generelt forbud for ansatte i departementet mot å ha politiske verv, men det pekes på at Tvinnerheim som Sp-nestleder kan havne i en situasjon der hun risikerer å bli inhabil i forhold til en vesentlig del av arbeidsoppgavene.

Samtidig understreker departementet at det ikke er foretatt noen vurdering av Tvinnereims personlige evner til å skille roller og opptre lojalt som tjenestemann.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se Østfold-nyhetene

    Renee Nilsen gir deg siste nytt fra distriktet.
  • - Viser forakt for Stortinget

    Ordførerne i Hobøl, Askim, Eidsberg og Spydeberg mener Bane Nor viser total mangel på samfunnsansvar og en forakt for Stortinget ved å utsette intercity-utbyggingen. Det skriver de i en pressemelding.– Som ordførere i Indre Østfold forventer vi at underordnede myndigheter arbeider for å etterkomme stortingsvedtak – også innen samferdsel, sier blant annet Erik Unaas (bildet) videre.

    Erik Unaas
    Foto: NRK