NRK Meny
Normal

TV-aksjonen ga innsamlingsrekord

Ny innsamlingsrekord ble fasiten for Østfold under årets TV-innsamling for Leger uten grenser.

Usminket Wig Wam spilte for TV-aksjonen
Foto: NRK

Etter å ha telt penger til langt på natt, viser det seg at det ble samlet inn i underkant av syv millioner kroner i Østfold til TV- aksjonen.

- Fantastisk resultat

- Det er et fantastisk resultat for Østfold. Det er ny rekord, aldri har det vært samlet inn så mye penger i Østfold. Så jeg må si at jeg har tatt på meg det store mandagssmilet i dag, forteller fylkesaksjonsleder Giggy Langfeldt.

Blant byene var Fredrikstad femte best i landet; der ga man i snitt 27 kroner per innbygger.

Langfeldt tror det finnes flere årsaker til de gode tallene.

Framhever Fredrikstad

- For det første har formålet en del å si. For det andre har vi hatt en formidabel tilgang på bøssebærere i hele fylket. Og jeg har lyst til å framheve Fredrikstad - fordi de nå har løftet seg opp på samme nivå som de andre Østfold-byene, og det skyldes helt klart at de har hatt skikkelig dekning av bøssebærere. Det har også hatt stor betydning for resultatet i fylket, forteller fylkesaksjonslederen. 

Folk i Rømskog ga mest per innbygger, med over 80 kroner hver.

 

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Holli Mølle i finale for gründere

    Holli mølle er en av seks bedrifter som er med i kampen om å bli kåret til årets lokalmatgründer. Avisa Nationen, Norgesgruppen og næringsorganisasjonen " Hanen" står bak konkurransen. Juryen har uttalt at ved å legge vekt på kvalitet, design og formilding har olli mølle fra Spydeberg vist at det er mulig å snu en konkurstruet bedrift til en lønnsom vekstbedrift.

    Holli Mølle
    Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / visualdays