NRK Meny
Normal

TV-aksjonen ga innsamlingsrekord

Ny innsamlingsrekord ble fasiten for Østfold under årets TV-innsamling for Leger uten grenser.

Usminket Wig Wam spilte for TV-aksjonen
Foto: NRK

Etter å ha telt penger til langt på natt, viser det seg at det ble samlet inn i underkant av syv millioner kroner i Østfold til TV- aksjonen.

- Fantastisk resultat

- Det er et fantastisk resultat for Østfold. Det er ny rekord, aldri har det vært samlet inn så mye penger i Østfold. Så jeg må si at jeg har tatt på meg det store mandagssmilet i dag, forteller fylkesaksjonsleder Giggy Langfeldt.

Blant byene var Fredrikstad femte best i landet; der ga man i snitt 27 kroner per innbygger.

Langfeldt tror det finnes flere årsaker til de gode tallene.

Framhever Fredrikstad

- For det første har formålet en del å si. For det andre har vi hatt en formidabel tilgang på bøssebærere i hele fylket. Og jeg har lyst til å framheve Fredrikstad - fordi de nå har løftet seg opp på samme nivå som de andre Østfold-byene, og det skyldes helt klart at de har hatt skikkelig dekning av bøssebærere. Det har også hatt stor betydning for resultatet i fylket, forteller fylkesaksjonslederen. 

Folk i Rømskog ga mest per innbygger, med over 80 kroner hver.

 

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stjernen under mot serielederen

    Storhamar leder 2-0 over Stjernen i eliteseriekampen i ishockey. Det første målet kom midtveis i den første perioden, mens 2-0-scoringen kom tidlig i den andre perioden.

  • Antonsen skal operere hjernesvulst

    Artisten Marianne Antonsen har fått påvist en hjernesvulst og skal opereres like over nyttår. Ifølge Se og Hør fikk hun sjokkbeskjeden fra legen to dager før hun giftet seg i sommer. – Jeg kjemper nå mitt livs kamp, sier hun til bladet.