NRK Meny
Normal

TV-aksjonen ga innsamlingsrekord

Ny innsamlingsrekord ble fasiten for Østfold under årets TV-innsamling for Leger uten grenser.

Usminket Wig Wam spilte for TV-aksjonen
Foto: NRK

Etter å ha telt penger til langt på natt, viser det seg at det ble samlet inn i underkant av syv millioner kroner i Østfold til TV- aksjonen.

- Fantastisk resultat

- Det er et fantastisk resultat for Østfold. Det er ny rekord, aldri har det vært samlet inn så mye penger i Østfold. Så jeg må si at jeg har tatt på meg det store mandagssmilet i dag, forteller fylkesaksjonsleder Giggy Langfeldt.

Blant byene var Fredrikstad femte best i landet; der ga man i snitt 27 kroner per innbygger.

Langfeldt tror det finnes flere årsaker til de gode tallene.

Framhever Fredrikstad

- For det første har formålet en del å si. For det andre har vi hatt en formidabel tilgang på bøssebærere i hele fylket. Og jeg har lyst til å framheve Fredrikstad - fordi de nå har løftet seg opp på samme nivå som de andre Østfold-byene, og det skyldes helt klart at de har hatt skikkelig dekning av bøssebærere. Det har også hatt stor betydning for resultatet i fylket, forteller fylkesaksjonslederen. 

Folk i Rømskog ga mest per innbygger, med over 80 kroner hver.

 

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 22.55-nyhetene

    Bengt-Eigil Ruud gir deg nyhetene fra NRK Østfold klokken 22.55

  • Barnehagene gikk 12 mill i minus

    Barnehageetaten i Fredrikstad hadde i fjor et underskudd på 11,9 millioner kroner. Det melder Fredriksstad Blad. Avisen skriver at underskuddet kunne vært enda større, men etaten fikk tilført 5,4 millioner kroner fra andre virksomheter i seksjonen.